Grădina Zoo din Târgu Mureş ar putea fi prima din România admisă ca membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor.
Grădina Zoologică din Târgu Mureş ar putea fi prima din România admisă ca membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, fapt ce îi va conferi o serie de avantaje, susţine noul director al rezervaţiei mureşene, Szánthó János.
"Zoo Târgu Mureş a început demersurile, acum 6 ani, pentru a deveni membru cu drepturi depline al Asociaţiei Europene, dar nu a fost o prioritate, deşi admiterea are numeroase avantaje (...) Avem amplasamente enorme, nici grădinile din Vest nu au amplasamente aşa de mari. Avem foarte multe probleme de deservire, de întreţinere. Dar cine ajunge să fie membru deplin, este favorizat, are acces la informaţii, face schimb de animale gratuit", a declarat presei, luni, Szánthó János.
Szánthó János a fost mentor al Grădinii Zoologice din Târgu Mureş din partea Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, a fost conducătorul programului de urs polar din Europa şi în comisia de asistenţă tehnică pentru pinguin şi a lucrat peste 30 de ani în străinătate.
Primarul din Târg Mureş, Soos Zoltan, a arătat că noul director al Grădinii Zoologice din oraş, Szánthó János, a fost, timp de 17 ani, curator şi director adjunct al Grădinii Zoologice din Nyíregyháza (Ungaria) apoi curator şef al Grădinii Zoologice Artis din Amsterdam.
Pe lângă aceasta, este coordonatorul mai multor programe din cadrul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor, precum şi director al Programului European pentru ursul polar, fiind cel care a mijlocit aducerea la Zoo Târgu Mureş a elefantului şi a girafei.
Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice numără peste 400 de membri, singurele demersuri din România pentru admiterea ca membri cu drepturi depline fiind făcute de grădinile zoologice din Târgu Mureş şi Braşov.
Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost înfiinţată în urmă cu aproape 60 de ani, deţine 700 de animale din 100 de specii, are peste 30 de salariaţi şi se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare de pădure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News