ZECE sfaturi pentru a te proteja de caniculă. Bucură-te de o vară cât mai răcoroasă!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

În perioadele caniculare, este important să iei măsuri pentru a te proteja.

Pentru că avem deja o vară cu zile toride, următoarele sfaturi te pot ajuta să elimini disconfortul creat de temperaturile ridicate.

Hidratează-te cât mai mult.

Beți multă apă și lichide pentru a rămâne hidratat. Evitați băuturile cu conținut ridicat de zahăr și cofeină, deoarece acestea pot duce la deshidratare.

Rămâi în locuri răcoroase, pe cât de mult posibil!

Încearcă să stai în casă în timpul orelor cu temperaturi ridicate. Dacă este posibil, folosește aer condiționat sau ventilatoare, pentru a reduce căldura.

Îmbracă haine lejere și deschise

Poartă haine din materiale ușoare, de culoare deschisă, care permit pielii să respire. Evită materialele sintetice, care pot reține căldura.

Nu uita să folosești protecție solară!

Folosește cremă de protecție solară cu un factor ridicat de protecție (SPF) pentru a preveni arsurile solare. Poartă ochelari de soare și o pălărie cu boruri largi pentru a-ți proteja fața și ochii.

Cât de importantă este protecția solară primăvara? Medicul Iulia Panțuru: Radiațiile UVA sunt responsabile de îmbătrânirea precoce

Creează un program ajustat

Încearcă să eviți activitățile fizice intense în timpul orelor de vârf ale căldurii (între 11 dimineața și 4 după-amiaza). Dacă trebuie să faci exerciții, alege orele mai răcoroase ale dimineții sau serii.

Alege dușuri și băi răcoroase

Un duș sau o baie cu apă mai rece poate ajuta la scăderea temperaturii corpului și la reducerea disconfortului cauzat de căldură.

Ai în vedere o ventilație adecvată

Deschide ferestrele și permite aerului să circule în casă în timpul nopții, pentru mai mult confort.

Trebuie să ai o alimentație echilibrată

Consumă mese ușoare și bogate în apă, cum ar fi fructe și legume proaspete, care te pot hidrata și care pot oferi nutrienți esențiali.

Monitorizează-ți stările

Fii atent la semnele de supraincălzire, cum ar fi amețeli, oboseală excesivă, greață sau crampe musculare. Dacă simți aceste simptome, odihnește-te într-un loc răcoros și bea apă.

Protejează-i pe cei vulnerabili

Asigură-te că cei mici, persoanele în vârstă și cei cu probleme de sănătate primesc îngrijire specială în timpul perioadelor de căldură extremă.

Daca respecți aceste sfaturi, poți să reduci impactul caniculei asupra sănătății tale și să te bucuri de o vară mai răcoroasă și mai plăcută.

De ce este importantă protecția solară. Iată 4 motive pentru a folosi SPF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel