ZECE secrete și controverse din culisele familiei regale britanice

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: pagina de Facebook a familiei regale britanice
Sursa foto: pagina de Facebook a familiei regale britanice

Iată câteva dintre aceste „secrete întunecate” care au fost discutate sau dezvăluite de-a lungul timpului!

Familia regală britanică a fost întotdeauna în centrul atenției publicului, iar acest lucru a adus atât admirație, cât și speculații și controverse. De-a lungul istoriei, au existat mai multe povești și teorii care se referă la aspecte mai puțin cunoscute sau controversate ale familiei regale.

1. Afacerile de familie și scandalurile financiare

Familia regală britanică a fost implicată în scandaluri financiare de-a lungul timpului. De exemplu, în anii 1990, au apărut controverse legate de cheltuielile regale și de administrarea averii regale. În 1992, scandalul "Black Spider Memos" a dezvăluit că Prințul Charles a făcut presiuni asupra guvernului britanic în probleme de afaceri.

2. Relația cu naziștii

Una dintre cele mai mari controverse a fost legată de presupusele simpatii pro-naziste ale unor membri ai familiei regale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De exemplu, s-a speculat că Ducele de Windsor (Edward al VIII-lea) avea simpatii pentru Germania nazistă, iar unele documente istorice au sugerat că acesta ar fi fost influențat de ideologia nazistă.

3. Problemele de sănătate ale Reginei Elisabeta a II-a

De-a lungul vieții sale, Regina Elisabeta a II-a a avut diverse probleme de sănătate, unele dintre ele fiind ținute secrete pentru a proteja imaginea publică a monarhiei. De exemplu, a existat speculația că Regina ar fi avut probleme de sănătate mai serioase decât s-au făcut publice, iar unele informații despre starea sa reală au fost păstrate confidențiale.

4. Relațiile extraconjugale și divorțurile

Scandalurile legate de relațiile extraconjugale au fost un alt aspect întunecat al istoriei regale. De exemplu, căsătoria dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a fost marcată de infidelități și probleme de relație, care au fost foarte mediatizate. De asemenea, relația lui Charles cu Camilla Parker Bowles a fost un subiect de speculație și controverse.

5. Încercările de a ascunde adevărul despre moartea Prințesei Diana

Moartea Prințesei Diana în 1997 a generat o mulțime de teorii ale conspirației. Unele dintre aceste teorii sugerează că familia regală ar fi fost implicată în ascunderea adevărului despre circumstanțele morții sale. Deși majoritatea teoriilor nu sunt susținute de dovezi concrete, ele continuă să fascineze și să genereze speculații.

6. Tensiuni interne și rivalități

Familia regală a avut întotdeauna tensiuni și rivalități interne care nu au fost mereu cunoscute publicului. De pildă, relația tensionată dintre Prințul Harry și restul familiei regale a fost bine documentată, dar a existat o lungă istorie de conflicte și rivalități între diferite ramuri ale familiei regale, inclusiv în perioada regatului Reginei Victoria.

7. Afaceri de stat și amestecul în politică

Deși monarhia britanică este constituțională și se așteaptă să rămână neutră din punct de vedere politic, au existat momente când familia regală a fost acuzată că se implică în afaceri politice sau că are influență asupra deciziilor politice. De exemplu, implicarea Reginei Elisabeta a II-a în anumite evenimente politice a fost des obiectul speculațiilor și criticilor.

8. Scandaluri legate de personalul regal

Unele scandaluri au implicat comportamente necorespunzătoare ale personalului regal sau ale asistenților familiei regale. Precum în 2014, au existat acuzații că un anumit membru al personalului regal a fost implicat în comportamente nepotrivite, iar aceste situații au fost de multe ori gestionate discret pentru a proteja imaginea publică a monarhiei.

9. Misterul din jurul nașterii Prințului Harry

Există speculații și teorii conform cărora Prințul Harry ar putea să nu fi fost fiul biologic al Prințului Charles. Aceste teorii sunt, desigur, neconfirmate și sunt alimentate de diverse speculații și teorii ale conspirației, dar ele continuă să fie un subiect de discuție în rândul cercurilor de tabloid și al fanilor regali.

10. Aspecte legate de moștenire și succesiune

Unele aspecte întunecate ale familiei regale includ și întrebările legate de moștenirea și succesiunea la tron, precum și schimbările în linia de succesiune care au fost influențate de controverse și decizii internaționale. De exemplu, schimbarea legilor de succesiune pentru a permite ca fetele să aibă aceleași drepturi ca băieții a fost un subiect de discuție intensă și a generat unele tensiuni.

Harta natală a Regelui Charles al III-lea, Scorpion cu Lună în Taur și Ascendent în Leu. Cum s-au „aliniat planetele”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel