William Lilly, astrologul care a prezis viitorul: „Dumnezeu guvernează totul prin providența Sa divină și stelele, cu permisiunea Sa, sunt instrumente!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Captură ecran YouTube @thelillylectures
Captură ecran YouTube @thelillylectures

William Lilly a fost cel mai important astrolog britanic al secolului al XVII-lea, celebru pentru prezicerea Marelui Incendiu din Londra din 1666 și pentru influența sa politică.

William Lilly a fost cel mai important astrolog britanic al secolului al XVII-lea. Născut pe 1 mai 1602 în Diseworth, Leicestershire, el a început să studieze astrologia în 1632. În 1641 a început să practice astrologia în mod profesional și s-a implicat intens de partea Parlamentului în Războiul Civil Englez. Se spunea că, dacă regele Charles I ar fi reușit să-l atragă de partea sa pe Lilly, acesta ar fi valorat cât o jumătate de duzină de regimente. Poate că este cel mai faimos pentru prezicerea Marelui Incendiu din Londra din 1666.

După Restaurare, Lilly a fost investigat în repetate rânduri ca susținător al Parlamentului, dar a reușit să scape de consecințe serioase. Și-a continuat practica astrologică prosperă și a murit pe 9 iunie 1681.

Cea mai cuprinzătoare carte a lui Lilly a fost publicată în 1647 și se intitula „Christian Astrology". Este atât de mare încât a fost publicată în trei volume separate în vremurile moderne și rămâne populară chiar și astăzi, nefiind niciodată complet epuizată. Este considerată unul dintre textele clasice pentru studiul astrologiei tradiționale din Evul Mediu, în special astrologia orară, care se ocupă în principal cu prezicerea evenimentelor viitoare sau investigarea elementelor necunoscute ale afacerilor curente, pe baza unui horoscop întocmit pentru momentul în care o întrebare specifică este pusă astrologului. Exemple de hărți orare se găsesc în Volumul 2 al „Christian Astrology".

Ulterior, a început să emită almanahuri profetice și alte lucrări, care au atras atenția serioasă a unor membri proeminenți ai Lungului Parlament. Lilly era în relații apropiate cu Bulstrode Whitelocke, William Lenthall, speakerul, Sir Philip Stapleton, Elias Ashmole și alții. Chiar și John Selden pare să-l fi recunoscut, și probabil diferența principală între el și masa comunității de la acea vreme era că, în timp ce alții credeau în adevărul general al astrologiei, el îndrăznea să specifice evenimentele viitoare la care se referea.

Iată câteva fragmente din cartea acestuia!

„Așa cum am spus anterior, există douăsprezece semne și douăsprezece Case ale Cerului, așa că acum vom relata natura acestor douăsprezece Case; cunoașterea exactă a acestora este atât de necesară, încât cel care va învăța natura Planetelor și a Semnelor fără o judecată exactă a Caselor, este ca un om nepăsător, care își furnizează o varietate de lucruri de uz casnic, neavând un loc unde să le depoziteze.

Nu există nimic care să aparțină vieții omului în această lume, care într-un fel sau altul să nu aibă legătură cu una dintre cele douăsprezece Case ale Cerului, și așa cum cele douăsprezece semne sunt corespunzătoare anumitor părți ale corpului omului; la fel și cele douăsprezece case reprezintă nu numai diferitele părți ale omului, ci și acțiunile, calitatea vieții și traiul său, iar curiozitatea și judecata strămoșilor noștri în Astrologie erau astfel încât au alocat fiecărei case o semnificație particulară și au distins accidentele umane pe parcursul celor douăsprezece case, astfel încât cel care înțelege Întrebările care aparțin fiecăreia dintre ele, nu va duce lipsă de suficiente temeiuri pe care să judece sau să dea un răspuns rațional asupra oricărui accident întâmplător și succesul acestuia.”

Alan Leo, părintele astrologiei moderne: „Semnele zodiacului reprezintă conștiința astrală sau psihică!”

„ (CALITATE) Berbecul este un semn Masculin, Diurn, mobil, Cardinal, Echinocțial; de natură fierbinte, uscat și coleric, bestial, luxurios și violent: casa diurnă a lui Marte din Triplicitatea de Foc și din Est.

 (LOCURI SEMNIFICATIVE PENTRU BERBEC) Unde oile și animalele mici stau la pășune sau obișnuiesc să fie, terenuri nisipoase și colinare, un loc de refugiu pentru hoți (cum ar fi un loc necirculat); în case, acoperișul, tavanul sau tencuiala, un grajd pentru animale mici, terenuri recent ocupate sau proaspăt arate, sau unde au fost arse cărămizi sau var.

(DESCRIERE) Un corp uscat, nu foarte înalt, slab sau subțire, dar cu oase viguroase și cu membre puternice; Fața lungă; sprâncene negre, un gât lung, umeri groși, ten brun-deschis sau măsliniu.

(REGATE ASOCIATE BERBECULUI) Germania,  Polonia, Burgundia, Franța, Anglia, Danemarca, Silezia superioară, Iudeea, Siria.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel