Vrei să știi ce gândește cineva cu adevărat despre tine? Încearcă aceste trucuri psihologice!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Nu subestima niciodată puterea comunicării nonverbale. Este cea mai eficientă strategie atunci când încerci să îți dai seama ce gândește cu adevărat cineva și cum se simte în legătură cu o persoană sau situație. 

Ești întotdeauna cu un pas înaintea celorlalți când acorzi un minut pentru a analiza nuanțele expresiilor faciale, gesturile mâinilor și postura unei persoane și acestea te pot ajuta să descoperi care sunt adevăratele lor intenții.

Iată câteva trucuri valoroase pentru a citi pe oricine din cap până în picioare!

Microexpresii

Microexpresiile sunt mișcări faciale mici care implică mușchii din jurul ochilor și gurii. Acestea sunt expresii involuntare de o fracțiune de secundă care dezvăluie gândurile și sentimentele autentice ale unei persoane, chiar și atunci când încearcă să le ascundă. Microexpresiile pot contrazice complet impresia pe care încerci să o creezi prin cuvinte. De exemplu, să presupunem că vorbești cu unul dintre prietenii tăi și îi ceri părerea despre ținuta ta. Te uiți la ei și îți spun că ținuta arată grozav pe tine, iar apoi, pentru o fracțiune de secundă, îi vezi aruncându-ți o privire laterală neplăcută. Aceasta este un semnal involuntar despre ceea ce gândesc cu adevărat.

Puterea posturii

Crezi sau nu, postura unei persoane îți poate oferi o idee despre cum se simte în legătură cu o anumită persoană sau situație. Deși este întotdeauna important să asculți cuvintele unei persoane, nu subestima niciodată indiciile nonverbale pe care le transmit prin postura lor. De exemplu, când o persoană intră într-o încăpere, fii atent la mișcările capului lor. Se apleacă ușor cu capul plecat sau își țin capul sus cu un mers încrezător și puternic, ca și cum ar deține camera? Acesta nu este cel mai puternic indicator al stimei de sine, dar îți poate oferi absolut o privire asupra emoțiilor unei persoane în acel moment dat. Vorbind despre emoții, fii atent întotdeauna la mișcările brațelor și mâinilor unei persoane. Mâinile agitate pot semnala nervozitate și anxietate, în timp ce brațele încrucișate pot semnala dezaprobare și chiar furie. Aceste mișcări aparent mici pot spune mii de cuvinte, așa că nu le trece niciodată cu vederea.

Care este originea narcisismului și cum se manifestă? Iată câteva detalii interesante!

Tonul vocii

Se spune că ceea ce spune cineva nu contează atât de mult în comparație cu tonul lor. Nu este vorba despre ceea ce spui, ci despre cum o spui. Când citești pe cineva, observă cum tonul vocii lor te afectează. Întreabă-te: tonul lor este liniștitor sau este abraziv, tăios sau plângăcios? Modul în care cineva sună când îți vorbește îți oferă o adevărată perspectivă asupra modului în care se simte cu adevărat, indiferent de ceea ce încearcă să spună prin cuvinte. De exemplu, când cineva spune „Nu sunt supărat”, dar își ridică clar vocea într-un mod agresiv, aceasta dovedește că este frustrat într-o anumită măsură, dar refuză să fie sincer în legătură cu asta.

Ochii

Ochii nu mint niciodată. Fii întotdeauna atent la ceea ce cineva comunică nonverbal cu o simplă privire sau aruncare de ochi. Când cineva te privește direct în ochi, poate însemna că acordă o atenție deosebită a ceea ce spui și înregistrează informația. Contactul vizual frecvent sau excesiv poate însemna că cineva încearcă să te mintă. Contrar credinței populare, mincinoșii se străduiesc să facă mai mult contact vizual din cauza stereotipului societal că mincinoșii evită contactul vizual. Oamenii evită contactul vizual când sunt stresați, anxioși sau nervoși, nu înseamnă că mint. Nu există nicio legătură solidă între minciună și contactul vizual.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel