Viața după trădare. Poți continua să fii împreună cu partenerul infidel de dragul copiilor?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Viața după adulter este o provocare complexă, însă unele persoane iau decizia de a rămâne alături de partener, de dragul copiilor.

A rămâne sau nu alături de partener după infidelitate, doar din cauza faptului că un cuplu are copii?

În primul rând, trebuie să iei în calcul cum infidelitatea și eventuala continuare a relației vor afecta stabilitatea emoțională a copiilor. Copiii pot simți și observa tensiunea dintre părinți, iar o atmosferă tensionată sau nefericită acasă poate fi dăunătoare pentru dezvoltarea lor emoțională și psihologică.

Copiii învață despre relații și despre comportamentele acceptabile prin observație. Dacă decizi să rămâi într-o relație cu un partener infidel, este important să reflectezi asupra mesajului pe care îl transmiți copiilor despre loialitate, angajament și despre cum ar trebui să se gestioneze conflictele într-o relație.

Motivația „O fac pentru copii”. Dacă rămâi într-o relație din motivația principală de a nu dezintegra familia poate fi o alegere validă, dar este important să evaluezi și propriile nevoi emoționale și psihologice. Trăind într-o relație în care te simți nefericit sau trădat, este posibil să aducă multă suferință, care poate avea un impact indirect asupra copiilor tăi.

Trebuie să ai niște așteptări realiste. Reflectează asupra așteptărilor tale și ale partenerului. Este posibil ca partenerul să fi făcut eforturi pentru a-și repara greșelile și a-și îmbunătăți comportamentul? Există un angajament real de a reconstrui încrederea și de a restaura relația?

Este important să te gândești pe termen lung. Dacă alegi să rămâi într-o relație după adulter, vezi dacă acest lucru va contribui la îmbunătățirea calității vieții pentru tine și pentru copii. Uneori, o separare poate oferi o oportunitate pentru o relație mai sănătoasă și pentru un mediu familial mai stabil pe termen lung.

Totodată, este vital să îți amintești că fericirea și bunăstarea ta sunt importante. Trăind într-o relație nefericită, chiar și pentru binele copiilor, poate duce la resentimente și la o stare de nemulțumire care poate afecta în mod negativ întreaga familie.

Uneori, separarea sau divorțul poate duce la o relație mai armonioasă și la un mediu mai pozitiv pentru copii, în care ambii părinți pot avea șansa de a găsi fericire și de a contribui într-un mod sănătos la creșterea lor.

Decizia de a rămâne sau nu într-o relație după un act de adulter este una profund personală și cel mai des, complicată. Este important să te consulți cu un terapeut sau cu un consilier pentru a trece prin aceste alegeri și pentru a lua în considerare impactul asupra tuturor membrilor familiei.

În cele din urmă, fericirea și bunăstarea personală, precum și sănătatea emoțională a copiilor, ar trebui să fie luate în considerare în luarea deciziilor. Fiecare situație este unică, iar ceea ce funcționează pentru o familie poate să nu fie potrivit pentru alta.

Ce îi spui copilului despre părintele infidel? Terapeut: Nu-i vorbi despre furia ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel