Un preot răspunde la întrebarea: Ne vom revedea animalele de companie în Rai?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

Oamenii vor întreba foarte des și vor fi foarte interesați de răspunsul la întrebarea: „Vor fi animale în rai?” Aceasta este o întrebare foarte sensibilă pentru mulți oameni.

Iată ce ne spune Michael Schmitz, preot romano-catolic!

Atunci când ai un animal de companie, adesea îți dai inima acestuia și există ceva bun în asta. Există ceva bun în a iubi o altă ființă, fie că este o ființă umană sau o altă ființă vie.

Preotul spune: „De multe ori, când cineva tocmai și-a pierdut animalul de companie, va întreba pe cineva religios sau pe oricine altcineva: ‘Animalul meu de companie va fi în rai?’ De multe ori răspunsul este: ‘Ei bine, știi, dacă ai nevoie de animalul tău de companie pentru a fi fericit în rai, atunci Dumnezeu ți-l va da.’ Este un răspuns decent pentru cineva care este în doliu.”

Raiul nu există doar pentru că ne dorim. Avem speranță în Rai pentru că Iisus ne-a promis asta.

„Acum, când vine vorba de această întrebare, un Doctor al Bisericii și, probabil, cel mai mare teolog din ultimii 2000 de ani, spune: ‘Nu.’ Eu spun: ‘Da.’ Mențiunea mea este că nu sunt doctor în nimic. De ce aș spune posibilitatea că vor fi în Rai? Ei bine, de fapt, vine din Scriptură. În cel puțin două locuri. În Romani, Sf. Pavel spune că toată creația geme în durerile nașterii așteptând răscumpărarea. Deci, nu numai că trupurile noastre vor fi înviate, ele vor fi răscumpărate.

Dar acele trupuri trebuie să ocupe un spațiu. Și vă puteți imagina că spațiul pe care Dumnezeu îl va crea pentru noi să-l ocupăm nu va fi unul steril, tern, fără viață, deoarece  Dumnezeu a creat întregul univers. Ne-a plasat pe această planetă cu toată această viață și toate aceste creaturi și toate aceste animale.

Care sunt dușmanii noștri interiori și cum să-i învingem odată pentru totdeauna?

Așadar, dacă toată creația geme în durerile nașterii așteptând răscumpărarea, atunci are sens să avem o creație răscumpărată de asemenea. Nu doar trupuri răscumpărate, ci toată creația.

De fapt, Sf. Ioan în cartea Apocalipsei spune că a văzut un cer nou și un pământ nou. Vechiul pământ a trecut și unul nou a fost adus. Deci, la ce putem spera este că, în acel pământ nou, nu sunt doar o grămadă de trupuri răscumpărate, înviate, care sunt minunate și incredibile ocupând acest spațiu steril, fără viață, ci că ar include, bănuiesc, animale.

De ce ar spune un Doctor al Bisericii că nu? Face o distincție între sufletul rațional al ființelor umane și sufletul animalului. Sufletul rațional este făcut pentru ceva ca Raiul. În timp ce sufletul animalului, scopul său propriu este creația și pământul.

Celălalt motiv este că scopul Raiului, al sufletului rațional și al ființei umane este unirea cu Dumnezeu. Și astfel, Raiul este destinat să fie doar această unire cu Dumnezeu.”

Consideri tot timpul că lucrurile bune te ocolesc? Iată de ce ești atât de aspru cu tine însuți!

Preotul explică: „Dacă am nevoie de orice altceva decât Dumnezeu pentru a fi fericit în Rai, atunci nu sunt pregătit pentru a ajunge acolo. În cele din urmă, purgatoriul există pentru că purifică inima și iubirea noastră, astfel încât să învățăm să-L iubim pe Dumnezeu pentru El însuși, nu doar pentru ceea ce ne oferă.

Da, poate ți se va da înapoi animalul de companie în Rai într-un fel, dar numai după ce Îl dorești pe Dumnezeu mai mult decât îți dorești animalul de companie.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel