Tu cum să îți protejezi pielea în timpul verii? PATRU recomandări utile

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Căldura verii se apropie, așadar este important să te protejezi. Iată câteva sfaturi utile!

Vara este aproape aici, și odată cu vacanțele și grătarele în curte vin și razele intense ale Soarelui, care poate ravagii asupra pielii tale, cel mai mare organ al corpului.

Dacă dorești să eviți daunele pe care expunerea neprotejată la Soare le poate cauza, cum ar fi ridurile, petele întunecate, uscăciunea și îmbătrânirea prematură, este important să iei măsuri pentru a proteja sănătatea pielii tale.

Nu uita de crema de protecție solară!

Deși știm că este important să folosim cremă de protecție solară, un studiu recent a arătat că puțini bărbați și femei o aplică pe piele înainte de a ieși. Protejează-ți pielea în această vară folosind regulat cremă de protecție solară, chiar și atunci când este înnorat! Asigură-te că alegi o cremă cu SPF de cel puțin 50, care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Aplică cu 15 minute înainte de a pleca. Va trebui să reaplici crema cel puțin la fiecare două ore și mai frecvent dacă te bălăcești în apă. Dacă porți machiaj, alege produse cu SPF pentru a adăuga straturi de protecție solară. Folosește o cremă hidratantă zilnică cu protecție SPF încorporată și nu uita să protejezi pielea delicată a buzelor și urechilor! Aplică cremă de protecție solară pe partea superioară și posterioară a urechilor pentru a păstra pielea în siguranță și alege un ruj sau balsam de buze cu protecție SPF.

Hidratează-te!

Consumul de apă este esențial pentru sănătatea pielii tale. În timpul verii, razele intense ale Soarelui și căldura usucă pielea mai mult decât de obicei, așadar este și mai important să rămâi hidratat. Bea multă apă pe parcursul zilei și nu aștepta să simți sete pentru a bea apă, deoarece acesta este un semn că ești deja în primele stadii ale deshidratării.

Soare, plajă și CĂRȚI. Tu ce citești vara aceasta?

Acordă atenție alegerilor de îmbrăcăminte și accesorii

Când este cald afară, s-ar putea să simți că ar trebui să porți mai puține haine, nu mai multe. Dar acoperirea pielii este una dintre cele mai bune modalități de protejare a pielii în lunile de vară. Când este posibil, poartă haine deschise la culoare, lejere, fabricate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul.

Unele accesorii ajută, de asemenea, la protejarea pielii. Ochelarii de soare cu protecție UVA și UVB ajută la stoparea deteriorării pielii din jurul ochilor, în timp ce o pălărie cu boruri largi oferă protecția necesară pielii delicate a feței, urechilor și gâtului.

Caută umbră în timpul orelor de vârf ale Soarelui

Soarele este cel mai intens între orele 10:00 și 16:00. Atunci pielea ta este la cel mai mare risc de arsuri solare și deteriorare. Când este posibil, planifică în avans și evită activitățile extinse în aer liber în timpul acestor ore.

Dacă nu poți evita orele de vârf ale Soarelui, stai la umbra. O regulă de aur de reținut este că dacă umbra ta este mai scurtă decât tine, este o idee bună să găsești umbră!

CINCI trucuri pentru o coafură ca la salon. Știi cât de simplu este?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel