Joseph Hadad s-a născut în 1959 în Ierusalim, într-o familie cu tradiție în gastronomie, cu mama de origine marocană și tatăl tunisian. Renumitul chef a dezvăluit, pe blogul personal, câteva trucuri utile pentru masa de Revelion, care să-i surprindă pe invitații tăi.
Iată care sunt sugestiile lui Joseph Hadad pentru masa de Revelion!
Chef Joseph Hadad ne învață cum să obținem preparate din pui pline de savoare și ne explică ce garnituri sănătoase putem alege pentru a servi alături de acestea.
"În aceste zile speciale vrem ca și mesele noastre să fie speciale, iar dacă plănuți să organizați o petrecere acasă pentru Revelion sau și în alte ocazii, de ce nu, m-am gândit să vă ofer câteva trucuri care să vă ajute să gătiți cea mai bună versiune a preparatelor festive. Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor. Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă. Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt. Pâinea îmbibată cu pui poate fi servită ca garnitură pentru friptură, dar poate fi păstrată și pentru a doua zi și folosită pe post de crutoane pentru o supă sau salată, obținând o panzanella și mai gustoasă.’’
Acesta adaugă și un alt secret pentru a îmbunătăți gustul cărnii:
’Știți că în rețetele mele de carne (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie. În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive.’’
Vezi articolul complet pe Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News