Pe timp de iarnă, e nevoie să acorzi mașinii tale o atenție mai mare.
Pentru că drumarii care curăță șoselele de zăpadă folosesc sare sau clorură de calciu, s-ar putea să te trezești cu caroseria mașinii tale, inclusiv vopseaua, afectată.
În primul rând, autoturismul trebuie spălat în mod constant pentru a stopa efectul coroziv provocat de sarea de pe șosele. Atenție! Curăță și partea de sub mașină pentru că este cea mai expusă.
Când speli autoturismul, asigură-te că aplici și un strat de ceară. Astfel, vopseaua va fi mai bine protejată de gheață, zăpadă, ceară sau pietricelele sărite de pe carosabil.
Ține mașina în garaj sau, dacă nu ai posibilitatea, apelează la o prelată impermeabilă, realizată special pentru sezonul rece.
Și să-ți înfoliezi mașina cu o folie tip PPF este o soluție bună. Nu uita însă că pentru asta costurile vor fi mai mari.
Poți folosi vopsea în recipiente mici de la producătorii auto pentru zonele în care aceasta este ciobită din cauza pietricelelor sărite de pe carosabil. Rugina va afecta rapid locurile unde nu există vopsea.
Când iarna ajunge la final, spală autoturismul foarte bine și aplică din nou un strat de ceară, scrie shtiu.ro.
Ce trebuie să știe șoferii despre șofatul pe timp de iarnă? Titi Aur, expert în conducere defensivă, a dezvăluit câteva reguli: anvelope de iarnă, viteză mai mică și distanța dintre mașini, mai mare.
"În primul rând, chiar dacă nu avem zăpadă sau apă de șosea, când este frig avem aderență mai mică.", a declarat Titi Aur la Digi24. "Când apare umezeala, când apare ploaia sau doar asfaltul umed, dacă suntem în jurul temperaturii de 0 grade, mai precis de la 4 grade în jos, putem să întâlnim poleiul sau gheața neagră.", a adăugat el.
"Mașinile moderne ne anunță, avem acel indicator la bord - în afară de faptul că ne arată temperatura, apare un fulg, piuie, ne avertizează de la 4 grade în jos. Dar atenție, dacă temperatura nu trece peste 4 grade și revine iar, nu ne mai anunță mereu. Trebuie să știm că în acea zonă ne putem aștepta la polei.", a mai spus Titi Aur.
Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News