TREI rugăciuni pe care să le spui înainte de spovedanie. Pregătește-ți sufletul pentru iertare!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Aceste rugăciuni te ajută să îți pregătești sufletul pentru a mărturisi cu sinceritate greșelile și a pentru a primi iertarea prin harul lui Dumnezeu.

Înainte de a ne așeza în fața duhovnicului, este bine să ne pregătim sufletul cu sinceritate și umilință. Spovedania nu este doar un act ritualic, ci o întâlnire profundă cu Dumnezeu, o oportunitate de a ne deschide inima și de a ne recunoaște slăbiciunile și greșelile. 

Rugăciuni scurte pentru noroc, îndrumare și înțelepciune. Caută binecuvântarea divină în viața ta!

1. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Judecătorul celor vii și al celor morți, Care vei veni să răsplătești fiecăruia după faptele lui, primește pocăința mea sinceră. Am greșit mult și am călcat poruncile Tale, dar mărturisesc cu umilință păcatele mele înaintea Ta, cerându-Ți mila și iertarea.

Îți mulțumesc că mi-ai dăruit Taina Sfintei Spovedanii ca mijloc de curățire a sufletului și de împăcare cu Tine. Ajută-mă, Doamne, să mărturisesc sincer toate păcatele mele, fără frică și fără rușine, pentru ca să mă dezleg de orice legătură a păcatului și să primesc harul Tău vindecător.

Îndreptează pașii mei pe calea mântuirii și întărește-mă să nu mai cad în aceleași greșeli. Dă-mi puterea să-mi îndrept viața și să trăiesc după voia Ta, întru slava Ta și spre mântuirea sufletului meu.

Amin.

2. Doamne, Dumnezeul meu, Cel Milostiv și Iubitor de oameni, stau acum înaintea Ta cu inima zdrobită și plină de păcate. Recunosc slăbiciunile mele și Te rog, cu umilință, să mă ierți pentru toate greșelile mele, cele cu voie și cele fără voie.

Dă-mi, Doamne, înțelepciunea de a înțelege unde am greșit, tăria de a mărturisi totul cu sinceritate și dorința de a nu mai păcătui. Îndură-Te de mine și curățește-mă prin harul Tău. Umple sufletul meu cu lumina Ta cea sfântă și ajută-mă să îmi îndrept viața, ca să pot trăi în pace și iubire cu Tine și cu aproapele meu.

Iartă-mă, Doamne, și primește pocăința mea, pentru că în Tine îmi pun toată nădejdea și de la Tine aștept milostivirea și mântuirea.

Amin.

3. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Te rog cu smerenie să privești spre mine, păcătosul, care stau înaintea Ta căindu-mă pentru păcatele mele. Tu cunoști toate faptele, gândurile și dorințele mele, nimic nu este ascuns înaintea ochilor Tăi.

De aceea, mă rog, dă-mi curajul să mărturisesc cu sinceritate tot ce am greșit și să primesc iertarea Ta cu inima curată. Știu că fără Tine nu pot face nimic și că numai mila și iubirea Ta pot ridica sufletul meu din întunericul păcatului.

Iartă-mă, Doamne, pentru tot ce am greșit în viața mea, pentru slăbiciunile mele și pentru neascultarea mea. Primește-mă iarăși în brațele Tale ca pe fiul risipitor și dă-mi puterea să mă feresc de păcate de acum înainte. În Tine mă încred, Doamne, și la Tine alerg cu toată nădejdea mea.

Amin.

De ce ne îngăduie Dumnezeu mâhnirile și ispitele?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel