Nu știi ce să mai pregătești în weekend? Inspiră-te din aceste rețete, pentru care ingredientul principal este mălaiul.
Mămăligă cu brânză și smântână:
Ingrediente:
1 ceașcă de mălai
3 cești de apă
200 g brânză telemea sau brânză de oaie
Smântână pentru servire
Sare
Instrucțiuni:
Fierbe apa într-un vas. Adaugă treptat mălaiul în apă clocotită, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu căldura la minimum și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă și se desprinde ușor de pe pereții vasului. Acoperă vasul cu un capac și lasă mămăliga să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Taie brânza în cuburi sau rade-o. Poți adăuga brânza în mămăligă și amesteca până când se topește și se încorporează bine. Servește mămăliga caldă, cu smântână deasupra.
TREI rețete delicioase pe care le poți pregăti în timpul verii. Inspiră-te și tu!
Plăcintă cu mălai și brânză:
Ingrediente pentru aluat:
1 ceașcă de mălai
1 ceașcă de făină
1 ou
1/2 ceașcă de lapte
1/4 ceașcă de ulei
1 linguriță praf de copt
Sare
Ingrediente pentru umplutură:
200 g brânză feta sau brânză telemea
1 ou
Ierburi aromatice (opțional)
Instrucțiuni:
Într-un bol, amestecă mălaiul, făina, praful de copt și sare. Adaugă oul, laptele și uleiul și amestecă până obții un aluat omogen. Într-un alt bol, amestecă brânza cu oul și ierburile aromatice, dacă folosești.Întinde jumătate din aluat într-o tavă unsă cu puțin ulei. Adaugă amestecul de brânză peste aluat. Acoperă cu cealaltă jumătate de aluat, întinzându-l cu grijă pentru a acoperi umplutura. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când plăcinta devine aurie.
Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend
Găluște cu mălai și carne:
Ingrediente:
1 ceașcă de mălai
2 cești de apă
200 g carne tocată (porc, vită, pui etc.)
1 ceapă mică, tocată
1 ou
Sare și piper
Ierburi aromatice (opțional)
Instrucțiuni:
Fierbe apa într-un vas și adaugă puțină sare. Treptat, adaugă mălaiul în apă clocotită, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Reduce căldura la minim și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă. Într-un alt vas, călește ceapa în puțin ulei până devine aurie, apoi adaugă carnea tocată și rumenește-o. Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. În aluatul de mălai răcit, adaugă oul și amestecă bine. Formează găluște mici din aluat și umple-le cu amestecul de carne. Fierbe găluștele în apă cu sare timp de aproximativ 10-15 minute sau până când sunt gata și plutesc la suprafață. Servește găluștele calde, cu smântână sau sos de roșii.
Ai în vedere și: TREI rețete neobișnuite cu pepene pentru zilele de vară. Le-ai încerca?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News