TREI rețete de primăvară pe bază de urzici. Încearcă-le și tu!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Urzicile sunt plante benefice pentru organism, grație conținutului ridicat de vitamine. Iată cum le poți include primăvara în rețete gustoase, ideale pentru întreaga familie.

Îți plac urzicile? Ai putea să încerci aceste preparate!

1. Supă cremă de urzici

Ingrediente pentru 13 porții:

urzici -  4 pahare

sare și piper negru, după gust

ulei de măsline - 1 lingură

unt - 1 lingură

ceapă - 1 bucată

țelină - 1 bucată mică

cartof - 4 bucăți

apă - 6 pahare

frunza de dafin - 1 bucată

cimbru uscat - 1 lingură

suc de lămâie - 1 lingură

smântână - 3 linguri

O oală mare cu apă, ușor sărată, se pune la fiert. Pregătește un castron mare de apă cu gheață. Pune urzicile în apă clocotită pentru 2 minute. Apoi transferă-le cu un clește în castronul cu apă și gheață și pune-le repede într-o strecurătoare. 

Încinge uleiul de măsline și untul într-o cratiță la foc mediu. Ceapa și țelina se spală și se toacă fin, apoi se pun în tigaia cu ulei și se prăjesc până se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Adaugă cartofii tocați, apa (poți folosi bulion de carne), frunza de dafin, cimbrul și sarea. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute.

Adaugă urzicile în oala cu supă și gătește la foc mic 15 minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Scoate frunza de dafin din oală. Amestecul se transformă într-un piure, folosind un blender. Potrivește supa cu sare după gust. Adaugă piper măcinat și suc de lămâie. Înainte de a servi supa pe masă, se adaugă smântâna. Poftă bună!

Supă cremă de dovleac. Cori Grămescu, REȚETĂ simplă

2. Smoothie cu urzici

– 130 de grame urzici (curățate, spălate și stoarse de zeamă)
– 300 ml suc de mere
– 2 banane mari, coapte
– o jumătate de lămâie
– o pară
– 6 grame ghimbir fără coajă
– 1 kiwi

Adaugă toate aceste ingrediente într-un blender și bea conținutul. Sănătate curată!

Rețetă gustoasă de post - Prăjitură cu morcov și mere

3. Ciulama de urzici cu usturoi

- Câteva legături de urzici

- O ceapă albă

- 2 căței de usturoi

- O lingură de făină

- 2 linguri de ulei

- Sare și piper, după gust

Pune la fiert o oală mare, cu apă și sare. Între timp, curăță și spală bine urzicile, folosind apă rece. Când apa începe să fiarbă, pune urzicile și lasă-le la fiert preț de 15 minute. Când se fierb urzicile, strecoară-le bine de zeamă, dar nu o arunca. Mixează totul într-un blender, până când ajunge la o consistență de piure. Apoi adaugă sare, piper și o lingură de făină. Amestecă bine.

Când devine o compoziție omogenă, lasă puțin deoparte preparatul. Între timp, taie ceapa și călește-o puțin. Peste ceapa călită, trebuie să adaugi piureul de urzici, cu cel puțin o ceșcuță din zeama păstrată de la fierbere. Amestecă încet, la foc mic, preț de aproximativ 10 minute. La final, pune usturoiul tocat mărunt și amestecă încă o dată. Ciulamaua de urzici este gata! 

Dacă vrei, servește ciulamaua cu un ou prăjit și cu o porție de mămăligă caldă.

Îți recomandăm și: TREI rețete pentru zilele cu dezlegare la pește. Încearcă-le și tu!

Sursa: DC News, Doc.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel