Dacă ții post, aceste trei rețete cu vinete te-ar putea cuceri.
Încearcă-le și tu și spune-ne dacă ți-au plăcut!
Vinete umplute cu legume
Ingrediente
3-4 vinete medii
1 ceapă mare, tocată
2 roșii mari, tocate
1 ardei gras, toca
t2 căței de usturoi, mărunțiți
1/2 cană de orez brun
Condimente: sare, piper, cimbru, oregano
Ulei de măsline pentru gătit
Mod de preparare
Se taie vinetele pe jumătate și se scobește miezul. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și se călește ceapa până devine ușor aurie. Apoi, se adaugă ardeiul gras și roșiile și se călesc împreună timp de 5-7 minute.
Se adaugă usturoiul și orezul și se amestecă bine. Pune condimentele și se continuă gătirea timp de încă 2-3 minute. Se umplu vinetele cu amestecul de legume și se așează într-o tavă pentru cuptor. Se coace la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când vinetele sunt fragede.
Cinci rețete cu specific spaniol pe care merită să le încerci. Sau ai făcut-o deja?
Salată de vinete cu roșii și busuioc
Ingrediente
2 vinete mari
2 roșii mari, tăiate cuburi
1/4 cană de frunze de busuioc proaspăt
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de oțet balsamic
Sare și piper după gust
Mod de preparare
Se taie vinetele în felii subțiri și se presară cu puțină sare. Se lasă să stea timp de aproximativ 15 minute pentru a elimina gustul amar.
Se clătesc vinetele sub jet de apă rece și se scurg bine. Apoi, se amestecă vinetele cu roșiile și frunzele de busuioc într-un castron mare. Se prepară un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper, apoi se toarnă peste salată. Se amestecă bine și se servește rece.
CINCI rețete rapide pentru o CINĂ savuroasă în 30 de minute
Vinete la cuptor cu sos de roșii
Ingrediente
3-4 vinete medii
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 ceapă mare, tocată
500g roșii tocate din conservă
2 linguri de pastă de tomate
1 lingură de ulei de măsline
Condimente: sare, piper, busuioc uscat, oregano
Mod de preparare
Se taie vinetele în felii groase și se presară cu puțină sare. Se lasă să stea timp de aproximativ 30 de minute deoparte.
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa și usturoiul până devin moi. Se adaugă roșiile tocate, pasta de tomate și condimentele, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când sosul se îngroașă.
Se clătesc vinetele sub jet de apă rece și se scurg bine. Se așază feliile de vinete într-o tavă pentru cuptor și se toarnă deasupra sosul de roșii. Lasă la copt la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când vinetele sunt moi și sosul s-a îngroșat.
CINCI rețete de piure de post, numai bune pentru weekend. Pe care le-ai încerca?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News