TREI rețete de mucenici pufoși și gustoși. Pe care i-ai încerca?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia este prăznuită pe data de 9 martie, în fiecare an. Iată ce rețete de mucenici avem pentru tine.

Pe data de 9 martie a fiecărui an, în funcție de zona țării, oamenii pregătesc cei mai buni mucenici sau măcinici. În funcție de locul în care sunt pregătiți, rețetele pot varia. De pildă, în Muntenia, este cunoscută celebra "supă" de măcinici, nu colacii pregătiți, de exemplu, în zonele din Moldova.

Astăzi îți oferim trei rețete interesante de mucenici moldovenești, pe care le poți încerca și tu!

Mucenici moldovenești cu miere și nucă:

Ingredientele de care ai nevoie:

500 g făină

200 ml lapte călduț

100 g zahăr

100 g unt topit

2 ouă

Coajă rasă de la o lămâie

1 pliculeț drojdie uscată

100 g nucă măcinată

100 ml miere

Scorțișoară pentru pudrare

Instrucțiuni de pregătire

Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia, zahărul și coaja de lămâie. Adaugă laptele călduț, untul topit și ouăle. Amestecă bine totul până când obții un aluat omogen.

Frământă aluatul timp de 5-6 minute, până când se întinde și nu se mai lipește de mâini.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească timp de aproximativ 1-2 ore, până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți egale și modelează-le în forma de 8.

Fierbe mucenicii în apă clocotită timp de aproximativ 5-7 minute, până când aceștia apar la suprafață.

Scoate mucenicii și așază-i într-un platou. Presară nucă măcinată și miere peste ei și pudrează cu scorțișoară.

ZECE rețete proteice care vor contribui semnificativ la sănătatea ta

Mucenici pufoși cu smântână și stafide:

Ingredientele de care ai nevoie:

500 g făină

200 ml lapte călduț

100 g zahăr

100 g unt topit

2 ouă

Coaja rasă de la o portocală

1 pliculeț de drojdie uscată

100 g stafide

Smântână pentru servit

Instrucțiuni de pregătire:

Tine cont de aceeași procedură pentru prepararea aluatului ca în rețeta anterioară. După ce ai obținut aluatul, adaugă stafidele și coaja de portocală rasă. Frământă ușor pentru a distribui uniform stafidele în aluat. Lasă aluatul să crească în volum timp de 1-2 ore.

Modelează mucenicii și fierbe-i în apă clocotită conform timpului de fierbere. Scoate-i și așază-i pe un platou. Servește-i cu smântână.

CINCI rețete delicioase de supă cremă pentru o masă sățioasă și economică

Mucenici aromați cu miere și nucă de cocos:

Ingredientele de care ai nevoie:

500 g făină

200 ml lapte călduț

100 g zahăr

100 g unt topit

2 ouă

Coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală

1 pliculeț drojdie uscată

100 g nucă de cocos

100 ml miere

Scorțișoară pentru pudrare

Instrucțiuni de pregătire:

Urmează aceeași procedură pentru prepararea aluatului ca în rețetele anterioare. Adaugă în aluat coaja de lămâie și de portocală, precum și nuca de cocos. Lasă aluatul să crească în volum timp de 1-2 ore. Modelează mucenicii și fierbe-i în apă clocotită. După ce sunt gata, așază-i pe un platou și pune miere peste ei. Pudrează-i cu scorțișoară înainte de a-i servi.

Poți să citești și: ȘAPTE rețete delicioase și rapide pe care să le încerci în perioada postului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel