Până mâine, Soarele mai stă în semnul Taurului. Știm deja că acest arhetip apreciază tot ce este gustos pe plan gastronomic. Iată ce ți-am pregătit!
Iată câteva rețete de prăjituri deosebite care sunt perfecte pentru a impresiona familia și prietenii în această zi de duminică!
Prăjitură Opera
Ingrediente
Pentru blat Joconde
3 ouă
120g zahăr pudră
60g migdale măcinate
30g făină
3 albușuri
30g zahăr tos
30g unt topit
Pentru sirop de cafea
100ml apă
50g zahăr
1 lingură de cafea solubilă
Pentru cremă de unt cu cafea
100g unt
100g zahăr
2 gălbenușuri
1 lingură de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă
Pentru ganache de ciocolată
100g ciocolată neagră
100ml smântână pentru frișcă
Pentru glazură
100g ciocolată neagră
50g unt
Mod de preparare
Blat Joconde
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Bateți ouăle cu zahărul pudră până devin o compoziție spumoasă. Adăugați migdalele măcinate și făina, amestecând ușor. Bateți albușurile spumă tare cu zahărul tos, apoi încorporați-le în compoziția de ouă. Adăugați untul topit și amestecați ușor. Coaceți în tavă întinsă (35x25 cm) pentru 10-12 minute.
Sirop de cafea
Fierbeți apa cu zahărul până se dizolvă, apoi adăugați cafeaua și lăsați să se răcească.
Cremă de unt cu cafea
Bateți gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie până se îngroașă. Lăsați să se răcească, apoi adăugați untul bătut spumă și cafeaua dizolvată.
Ganache de ciocolată
Încălziți smântâna până aproape de fierbere, apoi turnați peste ciocolata mărunțită. Amestecați până devine omogen.
Asamblare
Tăiați blatul în trei părți egale. Așezați prima parte pe un platou, însiropați și întindeți crema de unt. Puneți al doilea blat, însiropați și întindeți ganache-ul. Puneți al treilea blat, însiropați și întindeți restul de cremă de unt. Topiți ciocolata cu untul pentru glazură și turnați peste prăjitură. Dați la rece câteva ore înainte de a tăia.
Rețete delicioase pentru weekend. Fiecare are câte un ingredient SECRET!
Pavlova cu fructe
Ingrediente
Pentru bezea
4 albușuri
200g zahăr tos
1 linguriță de oțet
1 lingură de amidon de porumb
1 linguriță de esență de vanilie
Pentru cremă
200ml smântână pentru frișcă
2 linguri de zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
Pentru decor
Fructe proaspete (căpșuni, kiwi, zmeură, afine etc.)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 150°C. Bateți albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul până obțineți o bezea lucioasă. Adăugați oțetul, amidonul și esența de vanilie, amestecând ușor.
Formați un cerc de bezea pe hârtie de copt, ridicând marginile pentru a crea un cuib. Coaceți timp de 1 oră, apoi lăsați să se răcească în cuptorul stins. Bateți smântâna cu zahărul pudră și esența de vanilie până obțineți frișca.
Umpleți bezeaua răcită cu frișca și decorați cu fructe proaspete.
Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?
Tiramisu clasic
Ingrediente
400g pișcoturi
500g mascarpone
5 ouă
150g zahăr
300ml cafea tare
50ml lichior de cafea (opțional)
Cacao pentru decor
Mod de preparare
Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin cremă. Adăugați mascarpone și amestecați bine. Bateți albușurile spumă tare și încorporați-le ușor în crema de mascarpone. Înmuiați pișcoturile în cafea amestecată cu lichiorul (dacă folosiți). Așezați un strat de pișcoturi într-o tavă, puneți un strat de cremă, repetați și terminați cu un strat de cremă.Lăsați la frigider pentru câteva ore, apoi presărați cacao deasupra înainte de servire.
Aceste rețete sunt ideale pentru ocazii speciale sau doar pentru a savura un desert delicios! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News