TREI deserturi deosebite. Încearcă aceste rețete ca să obții ceva rafinat!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Până mâine, Soarele mai stă în semnul Taurului. Știm deja că acest arhetip apreciază tot ce este gustos pe plan gastronomic. Iată ce ți-am pregătit!

Iată câteva rețete de prăjituri deosebite care sunt perfecte pentru a impresiona familia și prietenii în această zi de duminică!

Prăjitură Opera

Ingrediente

Pentru blat Joconde

3 ouă

120g zahăr pudră

60g migdale măcinate

30g făină

3 albușuri

30g zahăr tos

30g unt topit

Pentru sirop de cafea

100ml apă

50g zahăr

1 lingură de cafea solubilă

Pentru cremă de unt cu cafea

100g unt

100g zahăr

2 gălbenușuri

1 lingură de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă

Pentru ganache de ciocolată

100g ciocolată neagră

100ml smântână pentru frișcă

Pentru glazură

100g ciocolată neagră

50g unt

Mod de preparare

Blat Joconde

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Bateți ouăle cu zahărul pudră până devin o compoziție spumoasă. Adăugați migdalele măcinate și făina, amestecând ușor. Bateți albușurile spumă tare cu zahărul tos, apoi încorporați-le în compoziția de ouă. Adăugați untul topit și amestecați ușor. Coaceți în tavă întinsă (35x25 cm) pentru 10-12 minute.

Sirop de cafea

Fierbeți apa cu zahărul până se dizolvă, apoi adăugați cafeaua și lăsați să se răcească.

Cremă de unt cu cafea

Bateți gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie până se îngroașă. Lăsați să se răcească, apoi adăugați untul bătut spumă și cafeaua dizolvată.

Ganache de ciocolată

Încălziți smântâna până aproape de fierbere, apoi turnați peste ciocolata mărunțită. Amestecați până devine omogen.

Asamblare

Tăiați blatul în trei părți egale. Așezați prima parte pe un platou, însiropați și întindeți crema de unt. Puneți al doilea blat, însiropați și întindeți ganache-ul. Puneți al treilea blat, însiropați și întindeți restul de cremă de unt. Topiți ciocolata cu untul pentru glazură și turnați peste prăjitură. Dați la rece câteva ore înainte de a tăia.

Rețete delicioase pentru weekend. Fiecare are câte un ingredient SECRET!

Pavlova cu fructe

Ingrediente

Pentru bezea

4 albușuri

200g zahăr tos

1 linguriță de oțet

1 lingură de amidon de porumb

1 linguriță de esență de vanilie

Pentru cremă

200ml smântână pentru frișcă

2 linguri de zahăr pudră

1 linguriță de esență de vanilie

Pentru decor

Fructe proaspete (căpșuni, kiwi, zmeură, afine etc.)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Bateți albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul până obțineți o bezea lucioasă. Adăugați oțetul, amidonul și esența de vanilie, amestecând ușor.

Formați un cerc de bezea pe hârtie de copt, ridicând marginile pentru a crea un cuib. Coaceți timp de 1 oră, apoi lăsați să se răcească în cuptorul stins. Bateți smântâna cu zahărul pudră și esența de vanilie până obțineți frișca.

Umpleți bezeaua răcită cu frișca și decorați cu fructe proaspete.

Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?

Tiramisu clasic

Ingrediente

400g pișcoturi

500g mascarpone

5 ouă

150g zahăr

300ml cafea tare

50ml lichior de cafea (opțional)

Cacao pentru decor

Mod de preparare

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin cremă. Adăugați mascarpone și amestecați bine. Bateți albușurile spumă tare și încorporați-le ușor în crema de mascarpone. Înmuiați pișcoturile în cafea amestecată cu lichiorul (dacă folosiți). Așezați un strat de pișcoturi într-o tavă, puneți un strat de cremă, repetați și terminați cu un strat de cremă.Lăsați la frigider pentru câteva ore, apoi presărați cacao deasupra înainte de servire.

Aceste rețete sunt ideale pentru ocazii speciale sau doar pentru a savura un desert delicios! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel