Transformă-ți viața prin conectarea cu copilul interior. De ce este important să faci acest pas?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Pentru cei care se luptă să își îmbrățișeze copilul interior după ce au fost răniți în trecut și nu au avut atunci uneltele potrivite pentru a procesa acele răni, înțelegerea și mângâierea acestuia rupe ciclul bagajului emoțional. 

Este ca și cum ai vindeca răni vechi pentru a obține mai multă pace și iubire de sine, ceea ce te ajută să mergi mai departe.

Așadar, iată câteva moduri prin care poți vindeca și îmbrățișa copilul tău interior!

Fiecare are un copil interior și este esențial să-l recunoști. A fi adult nu înseamnă că trebuie să îl neglijezi. Adevărata maturitate constă în recunoașterea, acceptarea și asumarea responsabilității pentru a iubi și a fi un părinte pentru copilul tău interior. Ascultarea și comunicarea cu acesta sunt importante, așa că ia-ți un moment să stai cu tine însuți și să-ți recunoști copilul interior, deschizând o linie de comunicare. Începe prin a spune „Bună". Poate părea ciudat la început, dar amintește-ți că poți intra în contact cu acesta doar dacă ești deschis să explorezi acea relație. Un terapeut spune că, dacă te simți îndoielnic sau rezistent față de ideea de a explora trecutul, vei avea mai multe dificultăți în a începe procesul de vindecare. Trebuie să fii tu cel care face primul pas.

Întreabă-te ce îți plăcea să faci când erai copil, fie că este vorba de desen, citit sau jucat jocuri de societate. Dacă ți-a plăcut în copilărie, cu siguranță îți va aduce bucurie și ca adult. A fi în contact cu bucuriile copilăriei poate fi un mod excelent de a face față vremurilor dificile. Indiferent cât de copilărești sunt interesele tale, ele îți pot aduce bucuria de care ai nevoie ca adult. Joaca este esențială pentru a menține o relație sănătoasă cu copilul tău interior, așa că fă-ți timp pentru ea și s-ar putea să fii surprins de cât de ușor te vei umple de energie.

De ce nu te mai poți iubi după o experiență traumatică? Nu te lăsa bătut!

Într-o zi vei fi destul de bătrân pentru a începe să citești din nou basme. Dacă cititul basmelor ți-a îmbogățit imaginația în copilărie, alege o carte și vezi unde te duce povestea. În 2009, un grup de cercetători a măsurat efectele yoga, umorului și cititului asupra nivelurilor de stres ale studenților americani. Studiul lor a descoperit că 30 de minute de citit au scăzut tensiunea arterială, ritmul cardiac și sentimentele de stres psihologic la fel de eficient ca yoga și umorul. Nu trebuie să alegi ceva dificil; o lectură ușoară poate fi suficientă pentru a-ți aduce liniște după o zi lungă.

Copiii adesea țin jurnale pentru a-și documenta sentimentele și gândurile. Dacă ai renunțat la jurnal, de ce nu încerci să începi din nou? Ca început, poți încerca să scrii copilului tău mai tânăr. Scrie cuvintele în jurnal și citește-le cu voce tare. Citește cuvintele pe care ți-ai fi dorit să le auzi, cu dragoste, bunătate și compasiune. Este esențial să auzi cuvintele pe care le-ai dorit să le auzi în copilărie.

Răsfoirea albumelor foto din copilărie este un mod excelent de a te conecta cu copilul tău interior. Retrăiești amintiri și s-ar putea să simți emoții amestecate când privești fotografii vechi. Dacă o anumită fotografie îți aduce înapoi amintiri neplăcute, gândește-te cum acea situație te-a influențat în bine și cum te-a modelat în persoana care ești astăzi, în loc să o respingi. Fotografiile ne pot ajuta să acceptăm o situație și să ne oferim o nouă perspectivă asupra lucrurilor care s-au întâmplat în trecut. Dacă crezi că îți va oferi o perspectivă nouă, nu te teme să te întorci pe calea amintirilor.

Fă-ți curaj să iei decizii riscante și să faci greșeli. Copiii de obicei nu se tem să cânte la maximum și să danseze ca și cum nimeni nu i-ar privi. Nici tu nu ar trebui. Cu cât te lași să te joci mai mult, cu atât îți permiți să faci greșeli, și cu atât vei observa că perfecționismul devine mai puțin intens, deoarece copilul tău interior învață că nu există un mod corect de a face lucrurile. Viața în sine este menită să fie dezordonată, așa că permite-ți să faci greșeli și să fii dezordonat.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel