Tort Praga. Rețeta celebră pregătită în casă

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să încerci o rețetă faimoasă, tortul Praga este fix ce căutai. Iată cum îl poți prepara acasă.

Ingrediente pentru blat  

– 2 ouă

– 250 g de smântână

– 3 lingurițe pudră de cacao

– 1,5 pahar de făină cernută

– 1 pahar de zahăr

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 0,5 cutie de lapte condensat 

Vezi și: Tort rapid fără coacere și fără gelatină: Rețeta

Ingrediente pentru cremă 

– 100 g de unt

– 0,5 cutie de lapte condensat

– 1 linguriță pudră de cacao

Ingrediente fondant

– 3-4 linguri de zahăr

– 1 linguriță pudră de cacao

– 3-4 linguri de smântână

Vezi și: Scones, un fel de pizza pentru micul dejun. Rețeta foarte simplă

Cum se prepară Tortul Praga

Pregătiți pandișpanul: combinați smântâna cu bicarbonatul de sodiu într-un bol. Amestecați bine ingredientele. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile într-un bol aparte, adăugați zahărul și bateți-le, folosind mixerul, scrie bucatarul.eu. Apoi adăugați în bolul cu albușurile bătute smântâna, laptele condensat, pudra de cacao, făina cernută și gălbenușurile. Omogenizați aluatul.

Turnați aluatul finit într-o tavă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l în 3 blaturi.

Pregătiți crema: combinați toate ingredientele pentru cremă prescrise în rețetă și bateți-le folosind mixerul.

Pregătiți fondantul: combinați într-o cratiță mică zahărul cu pudra de cacao și smântâna. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc, la flacăra mică. Fierbeți fondantul timp de 5 minute, amestecând încontinuu.

Asamblați tortul: luați un platou de servit și așezați primul blat. Ungeți generos blatul cu cremă, apoi suprapuneți blatul următor. Iar ungeți blatul cu cremă. Puneți deasupra ultimul blat. Turnați și răspândiți fondantul peste tort.

Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Tortul este gata. Serviți desertul ispititor la gust cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

Vezi și: Gogoşi vieneze. Rețeta simplă și aromată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel