Odată cu venirea toamnei, nimic nu se compară cu plăcerea de a savura băuturi calde și aromate, perfect aliniate cu spiritul acestui anotimp plin de culori!
Toamna aduce arome calde și reconfortante, culori bogate și momente de liniște, învăluite în adierea vântului răcoros și foșnetul frunzelor uscate. Este anotimpul în care ne retragem către confortul casei, cu băuturi fierbinți în mâini, ce emană miresme de condimente și fructe de sezon.
Latte cu dovleac și condimente
Ingrediente
Mod de preparare
Pui piureul de dovleac într-un pahar termorezistent sau cană. Amesteci cu condimentele și espresso sau cafeaua tare. Încălzești laptele într-o cratiță la foc mic până devine aburind și spumos. Torni laptele în pahar sau cană și adaugi spuma deasupra. Amesteci totul, apoi presari mai multă scorțișoară sau condimente pentru dovleac înainte de servire.
Cele mai frumoase filme de toamnă. Privește-le în serile răcoroase!
Ceai cu scorțișoară
Ingrediente
Mod de preparare
Umpli un ceainic mare cu apă fierbinte pentru a-l încălzi și îl lași deoparte. Încălzești 600 ml de apă într-o cratiță, împreună cu batonul de scorțișoară, până începe să fiarbă. Oprești focul, adaugi frunzele de ceai Assam în apa fierbinte cu scorțișoară și lași la infuzat 1-2 minute. Scoți batonul de scorțișoară.Golești ceainicul și strecori ceaiul în el. Servești cu miere, după gust.
Mocktail de pere, dovleac și ghimbir
Ingrediente
Mod de preparare
Decorezi două pahare astfel încât să arate ca niște dovleci de Halloween folosind tubul de glazură neagră – desenezi triunghiuri pentru ochi și nasuri și zig-zaguri pentru gură. Lași să se usuce. Tai dovleacul în bucăți mici și îl pui într-un blender împreună cu para, sucul de portocale, ghimbirul și 100 ml apă rece. Mixezi până devine neted, apoi torni în paharele decorate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News