Miniseria documentară ''Get Back'', realizată de regizorul neozeelandez Peter Jackson în urma editării a 57 de ore de materiale de arhivă, care au rămas timp de 50 de ani încuiate într-un seif, îi prezintă pe membrii trupei The Beatles repetând, dansând, glumind, experimentând cu melodii noi şi încercând să îşi aplaneze diferenţele de opinii, informează Reuters.
'Cei de la The Beatles apar aşa cum nu au mai fost văzuţi până acum. Ca nişte fiinţe umane', a spus regizorul neozeelandez Peter Jackson, cunoscut pentru trilogia 'The Lord of the Rings' şi un admirator al formaţiei The Beatles.
Înregistrate timp de 22 de zile în ianuarie 1969, materialele de arhivă oferă un portret complet diferit al trupei din Liverpool în lunile care au precedat destrămarea legendarei trupe britanice.
Spre deosebire de varianta cunoscută conform căreia cei patru muzicieni nu mai suportau să îşi petreacă timpul împreună, Peter Jackson a descoperit că 'aceşti patru tipi erau prieteni şi aveau un profund respect unul faţă de celălalt'.
'În loc să ţipe unii la alţii şi să dea vina unii pe alţii şi să o ia razna, ei muncesc serios, dau dovadă de profesionalism, de simţul umorului şi îşi văd în continuare de treabă. Şi se aleg în cele din urmă cu concertul triumfător de pe acoperiş', a adăugat Peter Jackson.
Înregistrările au fost realizate atunci când Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr s-au întâlnit pentru a compune 14 melodii, a înregistra un nou album şi a organiza primul lor concert după o pauză de trei ani. Acel concert din 30 ianuarie 1969, devenit între timp legendar, a avut loc pe acoperişul sediului Apple Corps din centrul Londrei şi a fost, de asemenea, ultimul spectacol al formaţiei britanice.
Documentarul include şi o secvenţă în care Paul McCartney spunea la un moment dat că cea mai bună parte din noi a fost şi va fi mereu atunci când suntem puşi cu spatele la zid.
Înregistrările au fost realizate iniţial pentru un documentar mai scurt şi mai incisiv - 'Let It Be', realizat de Michael Lindsay-Hogg -, care a fost lansat în mai 1970, imediat după ce Paul McCartney a părăsit oficial trupa The Beatles.
Peter Jackson a lucrat cu acordul membrilor supravieţuitori ai grupului britanic - Paul McCartney şi Ringo Starr -, al văduvei lui George Harrison şi al unuia dintre fiii lui John Lennon, Sean, dar a precizat că niciunul dintre aceştia nu a solicitat schimbări sau editări, deşi erau neliniştiţi în legătură cu felul în care documentarul va fi primit de către public.
Paul McCartney şi Ringo Starr, a spus regizorul neozeelandez, abia dacă îşi mai amintesc detaliile acelor zile, aşa că, 'în mare parte, e ca şi cum şi ei ar vedea pentru prima dată' acest film.
'Au mai spus şi că este foarte stresant de vizionat. Sunt foarte conştienţi de faptul că dau cortina la o parte, iar membrii The Beatles vor apărea dintr-o perspectivă intimă şi vulnerabilă, aşa cum nu şi-au mai dat voie să apară până acum', a adăugat Peter Jackson.
În calitatea sa de fan dintotdeauna al trupei The Beatles, Peter Jackson, care spune că Penny Lane este una dintre melodiile sale preferate, pune popularitatea perpetuă a trupei britanice pe seama diversităţii şi calităţii contagioase a muzicii lor.
Îţi vine greu să crezi că melodiile 'Yesterday' şi 'Revolution No. 9' provin de la aceeaşi formaţie. Dacă le difuzezi în faţa unor oameni care nu le cunosc, nu le-ar trece niciodată prin cap că e vorba despre aceeaşi formaţie, a mai spus cineastul neozeelandez.
VIDEO TRAILER
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News