Te rănește enorm faptul că cineva nu se schimbă în bine? Uiți cea mai valoroasă lecție despre timp!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Viața este prea scurtă pentru a aștepta ca cineva să se comporte cum trebuie. Timpul trece rapid. Poate că nu îți dai seama de asta, dar timpul zboară uneori, așa că trebuie să începi să te gândești serios la asta.

Nu este vorba doar despre relațiile amoroase. Dacă ai pe cineva în viața ta care doar ia și nu oferă nimic în schimb, probabil că aștepți degeaba să se schimbe. Dacă ai pe cineva care ia mereu ceva de la tine și niciodată nu spune „mulțumesc”, viața este prea scurtă pentru a aștepta ca acea persoană să se comporte corect.

Ești într-o relație cu o persoană care te tratează constant greșit și continui să te aștepți ca ea să-și schimbe comportamentul, dar nu o face? Se spune că definiția nebuniei este să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la un rezultat diferit. Este nebunie să continuăm să așteptăm ca cineva să se comporte cum trebuie când, în primul rând, nu poți obliga pe nimeni să se schimbe dacă nu vrea.

Timpul este scurt. Fiecare dintre noi are același număr de ore în zi: 1440 de minute pe zi, 168 de ore pe săptămână. Scrie-ți prioritățile și dedică-te lor. Acum este timpul pentru a face ceea ce trebuie să facem, cursurile pe care ar trebui să le urmăm, cărțile pe care ar trebui să le citim, să o facem acum. Petrece mai mult timp cu familia care are nevoie de tine. Scrie acea scrisoare pe care ai tot amânat-o. Timp pentru studiu, fă-l acum. Oamenii pe care ar trebui să îi ajuți, ajută-i acum. Fiecare ticăit al ceasului pare să spună „acum”.

Timpul este prea scurt pentru indecizie și ezitare. Nebunii spun că timpul este lung. În fiecare dimineață avem 86.400 de secunde de folosit și investit. Cea mai valoroasă marfă de pe acest pământ este timpul. Timp să iubești, timp să trăiești.

Îți este atât de dor de cineva încât te simți dărâmat? Iată puterea secretă a acestui sentiment!

Din momentul în care corpul uman se naște, începe să moară. Unii mor mai repede, alții mai lent. Unii dintre noi grăbesc procesul, alții îl încetinesc. Câte secunde, câte minute pierdem zilnic făcând lucruri care nu au nicio legătură cu obiectivele, aspirațiile și pasiunile noastre? De câte ori treci printr-o zi și realizezi că nu ai făcut nimic din ce ți-ai propus? Notează-ți acele obiective în fiecare zi. Chiar dacă sunt doar două obiective pe zi, dacă le îndeplinești, faci mai mult decât să supraviețuiești zilei. Trăiești și îți realizezi visele.

Găsește timp să te îmbunătățești, citește, explorează, cercetează, trăiește viața, fă lucruri pe care nu te-ai gândit niciodată să le faci. Asta contează cu adevărat. Când te naști, acea dată este pusă pe partea stângă a pietrei funerare. Când mori, se pune altă dată pe partea dreaptă. Dar linia dintre ele este cea mai importantă pe acea piatră funerară. Acea linie reprezintă timpul în care ai putut să influențezi și să atingi viețile altora. Ai putut să-ți lași amprenta pe acest pământ. Ai reușit să faci astfel încât oamenii să-și amintească cine ai fost, indiferent de ce.

Când trăiești pentru acea linie din mijloc, îți vei aminti de „de ce”-ul tău, motivul pentru care ești aici, nu „de ce”-ul pentru care ai făcut ceva, ci motivul tău pentru a te trezi dimineața, motivul pentru care te împingi dincolo de limita epuizării și renunțării, motivul pentru care mergi mai departe și îndeplinești lucrurile în viață. Acea linie din mijloc este ceea ce te împinge.

Șase lucruri pentru care nu trebuie să te scuzi niciodată. TU ești cea mai importantă persoană!

Cum te evaluezi pe o scară de la 1 la 10 în termeni de aspect fizic, sănătate? Ai grijă de tine? Ești conștient de sănătatea ta? George Burns a spus că nu putem împiedica îmbătrânirea, dar nu trebuie să ne simțim bătrâni. Mulți dintre noi îmbătrânim înainte de vreme pentru că nu ne luăm timp să avem grijă de noi.

Mulți oameni vor pleca din această lume fără să lase o urmă. Va ști cineva că ai fost pe aici? Ce contribuție oferi? Ce vei lăsa în urmă? Ce va fi diferit pentru că ai trecut pe aici?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel