Tăieţei cu pesmet și scorțișoară, rețeta. Desertul de post de la Mănăstirea Prislop

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ții post, în această perioadă, și pofta de dulce nu îți mai dă pace. Poți încerca rețeta de tăieţei cu pesmet și scorțișoară, de la Mănăstirea Prislop.

Ingrediente

300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

De asemenea, poți încerca și rețeta de chec în varianta de post.

Ingrediente

- 2 căni  făină

- 2  căni de apă

- 1 cană de  zahăr

- 200 gr margarină topită

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 1 plic praf de copt

- 1 praf de sare

- 3 linguri  cacao

- 150 gr dulceaţă de cireşe

Glazură

- 3 linguri  zahăr

- 1 lingură ulei

- 4 linguri apă

- esenţă de rom

- nucă de cocos.

Cum se prepară

Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu  până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro.

Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se răcească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel