Păstârnacul poate fi savurat alături de ghimbir, într-o supă gustoasă și sățioasă.
În această supă se îmbină toate beneficiile ghimbirului și ale păstârnacului. Păstârnacul seamănă cu morcovul, însă are o culoare albicioasă și trebuie consumat gătit.
Cu o aromă proaspătă și ușor dulce, păstârnacul este folosit pe scară largă în bucătăria din țările anglo-saxone, pentru a pregăti supe delicioase, dar și salate.
Bogat în fibre, vitamina C, magneziu și potasiu, păstârnacul este foarte hrănitor și versatil și poate fi consumat în diverse moduri: copt, prăjit, fiert, în salate sau în diferite supe.
Supa de păstârnac și ghimbir are gust proaspăt și picant și reprezintă o alternativă la clasicele supe de legume sau leguminoase.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 2 linguri ulei de măsline,
- 1 ceapă mare tocată,
- 750 grame de păstârnac,
- 1 cățel de usturoi tocat,
- 1 rădăcină de ghimbir curățată și tocată,
- 1,2 litri supa de legume,
- 3 linguri de smântână.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul. Se adaugă ceapa și se călește aproximativ 3-4 minute sau până se rumenește. Între timp, spală rădăcinile de păstârnac, curăță-le de coajă și taie-le bucăți egale.
TREI rețete de primăvară pe bază de urzici. Încearcă-le și tu!
Păstârnacul se adaugă în tigaie, împreună cu usturoiul și ghimbirul. Legumele se călesc timp de 2 minute. Se toarnă bulionul și se aduce la fierbere.
TREI rețete pentru zilele cu dezlegare la pește. Încearcă-le și tu!
Supa se fierbe 25 de minute sau până când păstârnacul este fraged. Cu un blender de mână transformă legumele într-un piure catifelat. La final se adaugă smântâna.
Servește supa în boluri. Înainte de a servi supa pe masă, o poți decora cu pătrunjel tocat sau boia dulce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News