Stewardesele nu vor mai purta fustă mini și tocuri. În Ucraina acestea vor avea o uniformă total diferită.
Decizie îndrăzneață în cadrul unei companii aeriene din Ucraina. Stewardesele nu vor mai purta fustă mini și tocuri. De acum încolo acestea vor avea o uniformă mult mi comodă, dar și mai colorată, scrie Realitatea.net.
De acum, stewardesele vor putea purta pantaloni și sacou portocalii, cu tricouri albe, produse de creatori locali, la care sunt asortați pantofi sport albi. Costumul este completat de o eșarfă din mătase. Decizia a fost luată după ce compania a făcut un sondaj între membrii echipajului de bord. Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie.
Pentru a deveni însoțitor de zbor, orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani trebuie să se înscrie la o școală unde poate primi pregătirea necesară. Acolo va învăța pe lângă să salute și să servească pasagerii, să acorde primul ajutor și să asigure aeronava și călătorii în cazuri periculoase sau ieșite din comun. Orice stewardesă și steward va contribui la siguranța pasagerilor, scrie Nicoleta Gherman pe blogul ei.
Înălțimea obligatorie în procesul de selecție al unei stewardese este cea care le permite însoțitorilor de zbor să ajungă la echipamentele de urgență fără a avea nevoie să se urce pe altceva. Dar înălțimea minimă obligatorie nu e de 1,70 sau 1,80, așa cum fals era răspândit un zvon. Noile aeronave permit plasarea unor astfel de echipamente în locuri mai accesibile. O academie de training pentru stewardese din București cere o înălțime minimă de 1,57, a explicat trainerul în luna iulie, într-o intervenție la Digi24.
Însoțitorii de zbor călătoresc în cele mai multe dintre cazuri în afara granițelor țării, așa că abilitatea de a vorbi o limbă străină, în special limba engleză, este o cerință de bază în cadrul procesului de recrutare a multe companii de zbor.
Sănătatea unei stewardese ar trebui să se încadreze în anumiți parametri în afara cărora orice candidată ar putea fi exclusă. O academie de training cere la admitere un examen asemănător cu cel realizat în cabinetele de medicina muncii, fiind luată tensiunea glicemia și fiind, de asemenea, evaluată starea fizică generală de sănătate. Dincolo de aceste cerințe, salariul unui însoțitor de zbor pornește de la 1.200 de euro, unul mai mult decât avantajos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News