Sindromul plămânului alb ridică mari probleme la nivel mondial. De ce China este principala sursa de boli noi. Dr. Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. Colegii noștri de la DCMedical au scris un articol cu tot ceea ce trebuie să știți despre această boală!
Boala plămânului alb cauzată de Mycoplasma pneumoniae. Aceasta este o bacterie mică, fără perete celular, care poate cauza infecții respiratorii la oameni. Este cunoscută pentru a produce pneumonia atipică, adică o formă de pneumonie care poate avea simptome mai ușoare și se manifestă adesea sub forma unui sindrom respirator mai general.
Ohio se confruntă cu un coșmar, deoarece au fost înregistrate 142 de cazuri de boală la copii. Un număr mare de copii sunt internați cu pneumonie misterioasă în Ohio, care este primul stat american care a raportat un focar similar cu cel din China. Există îngrijorări că un focar american de virus care a depășit spitalele chineze poate apărea din cauza transmiterii cazurilor. Numeroase națiuni europene se confruntă cu dificultăți comparabile. Care este situația în România? Vom fi și noi loviți de virus?
Cum apar astfel de boli necunoscute. "Există dintotdeauna"
Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL despre boala plămânului alb. Medicul trage un semnal de alarmă cu privire la simptomatologia bolii.
”Discutăm despre Mycoplasma pneumoniae care nu este un virus, ci este o bacterie, numită bacterie atipică și pe care noi o avem dintotdeauna. Evoluția nefavorabilă către plămânul alb ține de faptul că simptomatologia persistă destul de mult și este trenantă. Pacientul duce boala pe picioare și în momentul în care se pune diagnosticul și nu ia tratamentul corespunzător, există riscul de a evolua către o formă severă care presupune insuficiență respiratorie și complicații majore, în primul rând la nivel pulmonar.
De multe ori are simptomatologia unei răceli, dar nu își poate da seama de mai mult de atât și de faptul că poate să fie o aprindere pulmonară cu pneumonie. Pneumonia în sine e o complicație care pleacă de la infecția virală sau bacteriană. În cazul acesta vorbim de o bacterie atipică Mycoplasma pneumoniae”, a explicat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Cât de gravă este situația, de fapt. Reprezintă o amenințare și pentru noi? Persoanele la risc, monitorizare prudentă
Mycoplasma pneumoniae poate infecta tractul respirator superior și inferior. De obicei, produce o formă mai ușoară de pneumonie, dar poate provoca și alte afecțiuni respiratorii, precum bronșita și traheita.
Simptomele infecției cu Mycoplasma pneumoniae pot include tuse, febră, dureri în gât, dureri musculare și oboseală. Este important de menționat că aceste simptome pot fi similare cu cele ale altor infecții respiratorii.
Citește în continuare pe dcmedical.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News