Ce simptom afectează în cea mai mare măsură femeile aflate în perioada menopauzei? Conform studiilor, îți scade foarte mult stima de sine. Colegii de la DCMedical au scris un articol despre cum poți trata efectele neplăcute.
Menopauza, o etapă naturală în viața fiecărei femei, reprezintă o tranziție semnificativă în ciclul de viață. Această perioadă aduce cu sine o serie de schimbări fizice și emoționale, iar înțelegerea acestui proces poate ajuta femeile să se pregătească și să gestioneze mai bine această tranziție.
Ce este menopauza și cum apare?
Menopauza este definită ca încetarea definitivă a ciclului menstrual al unei femei. Aceasta survine atunci când ovarele încetează să mai elibereze ovule și producția de hormoni feminini, cum ar fi estrogenul și progesteronul, scade semnificativ. De obicei, menopauza survine în jurul vârstei de 45-55 de ani, însă poate varia de la o persoană la alta.
Căderea părului la menopauză - Simptomul DUR
Menopauza vine cu o serie de simptome deranjante: bufeuri, transpirații nocturne, creșterea în greutate. Un alt efect al acestei etape hormonale este căderea părului. Mai mult de jumătate dintre femeile cu vârsta de peste 50 de ani se vor confrunta cu subțierea părului, arată un nou studiu. Rezultatul poate fi o lovitură dură pentru încrederea în sine.
Cercetătorii thailandezi, c au analizat cu atenție scalpurile a aproape 200 de femei aflate la postmenopauză, au descoperit că 52,2% dintre acestea se confruntau cu subțierea părului, o afecțiune numită căderea părului de tip feminin, potrivit unui raport publicat miercuri în revista Menopause, notează NBCNews.
Mai mult, experții spun că 60% dintre femeile care se confruntă cu căderea părului au o stimă de sine scăzută.
Citește articolul în continuare pe dcmedical.ro
Alte simptome
1. Bufeuri și transpirații nocturne
Bufeurile, adesea numite „valuri de căldură”, sunt unul dintre cele mai comune simptome ale menopauzei. Acestea pot provoca o senzație intensă de căldură, care se răspândește în zona feței, gâtului și pieptului. De obicei, acestea sunt însoțite de transpirații abundente, ceea ce poate duce la disconfort și tulburări ale somnului.
Evitați alimentele și băuturile care pot agrava bufeurile, cum ar fi cafeaua, alcoolul și alimentele picante. Păstrați un mediu rece și confortabil în dormitor. Utilizați haine și lenjerii din materiale naturale și respirabile.
2. Schimbări ale ciclului menstrual
Pe măsură ce menopauza se apropie, ciclurile menstruale devin neregulate și pot varia, în ceea ce privește durata și intensitatea. În cele din urmă, menstruația se oprește complet. Această perioadă de neregularitate poate crea uneori confuzie sau neliniște.
Citește despre tratament pe dcmedical.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News