Sfaturile unui nutriționist despre slăbit. „Trebuie să te simți bine în pielea ta! Viața e superbă când îți place de tine.”

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
cori gramescu instagram
cori gramescu instagram

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a discutat despre procesul său de slăbire. Iată în ce a constat!

Cori Grămescu a împărtășit pe pagina sa de Facebook câteva impresii despre slăbit, din experiența proprie. Iată ce aflăm de la cunoscutul nutriționist!

1. Când am început procesul știam foarte clar ce nu mai vreau sa simt - balonare, oboseala, senzația de prea-plin după masă și mai ales zgomotul permanent din capul meu, căci mă gândeam tot mai des fie la ce mănânc, fie cum sa mă abțin de la poftele alimentare.

2. Nu mi-am propus să slăbesc rapid. Am inceput pe 26 decembrie și mi-am setat un timeline flexibil in care am urmărit să mă simt în primul rând mai energica, să arăt mai bine decât înainte și mai ales să mă bucur de proces, să îmi redescopăr corpul in aceasta nouă etapă, de peste 40 de ani.

3. Am făcut zilnic sport și am mers pe jos in fiecare zi.

4. Am setat limite și am evitat locurile in care îmi e greu să găsesc mâncare aliniată cu obiectivele mele.

Ce as face diferit acum?

As face antrenamente mai intense - am preferat să rămân în zona de confort și să nu mă obosesc prea tare, dar privind in urma ar fi fost mai util să trag un pic mai tare la sport că nu mai am fund.

As limita și mai mult alcoolul - desi am băut doar in weekend, as face efortul de a păstra cel mult o zi pe săptămână cu alcool, sau deloc.

As prioritiza mai mult partea de meditație, conexiune cu corpul, manifestare - am constatat că pe finalul procesului a început iarăși să mi se manifeste Capricorneala și am devenit foarte stricta și ursuză cu mine însămi, ceea ce m-a obosit in mod necesar. M-am simțit mult mai bine când eram ancorată în a lăsa lucrurile sa se intample fără să mă îndârjesc atât de tare.

Mi-aș cumpăra mai multe ținute sexy și rochii că să mă bucur și mai mult de corpul meu pe traseu, nu doar la finalul procesului.

Ce s-a îmbunătățit?

1. Digestia și starea generala de energie și tonus. Nu mai am stări de balonare, nu mă mai doare burta înainte de ciclu, nu mai am căderi de energie peste zi. E un improvement major.

2. Libido-ul și viața de cuplu. Nu doar că eu știu că arat bine, prietenul meu îmi validează mereu acest aspect și relația noastră e mai bună și mai intensă. E pur și simplu altfel sa știu cu toată ființa mea că sunt frumoasa.

Cel mai bun ceai de slăbit. Consumați-l cu moderație și veți avea un aliat puternic

3. Sunt mult mai organizată și mai performantă. Îmi ascult corpul și știu când sunt obosita să îmi iau pauza și să mă refac. Sunt mai eficienta cu tot pentru că trebuie să îmi gătesc, să îmi planific mesele și să îmi masor porțiile și asta îmi dă o cadență buna și la munca și în viața de familie.

4. Sunt mai selectivă - aleg mereu restaurante bune, destinații de vacanță aliniate cu obiectivele mele și îmi iau satisfacția din calitate, nu din cantitate. Spun tot mai des nu și asta îmi simplifica mult existența.

5. Sunt mandra de mine și mă apreciez mai mult.Faptul ca pun zilnic efort in mine mă ajută să nu mai accept lucruri, situații și oameni care nu onorează acest standard de efort pe care îl pun in viața în general și implicit in mine însămi.

Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu peste 50 de KG. DIETA simplă, la ce a renunțat definitiv: Am zis că vreau să fac o schimbare

6. Sunt împăcată cu efortul constant pe care îl depun pentru mine și recunoscătoare pentru privilegiul pe care îl am în viața, că să îmi pot permite și susține acest efort.

Am inceput in decembrie la 66 de kg, azi oscilez între 54 și 55. Nu am mai avut greutatea asta de la 20 de ani, dar la 20 de ani era un chin sa o mențin. Acum e mult mai simplu și mă simt mai bine in pielea mea decât am făcut-o vreodată.

Sper sa va inspire să căutați să vă simțiți bine in pielea voastră, căci viața e absolut superbă când îți place de tine și te prețuiești și te respecți!

Cure de slăbire care nu dau rezultat? Bilic, program de “reeducare” alimentară în 6 pași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel