Sfaturi practice pentru dezvoltarea intuiției și un truc de stihomanţie ce creează conexiuni utile

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Intuiția reprezintă modul în care subconștientul obișnuiește să comunice cu partea conștientă. De cele mai multe ori, când ne încredem în intuiție, putem observa că avem dreptate. Intuiția poate să apară oricând, mai ales când suntem nevoiți să luăm o decizie.

Intuiția noastră este foarte importantă, de aceea trebuie să avem multă încredere în ea. Se spune că este un instrument foarte sofisticat, ce poate să devină mai puternic pe măsură ce înaintăm în vârstă sau înțelegem mai multe lucruri despre lume.

Intuiția este reală. Dar modul în care creierul tău o produce are loc, practic, în afara minții conștiente. Din fericire, există modalități utile prin care să îți dezvolți intuiția. Iată câteva sfaturi utile!

1. Oferă-i creierului informații de calitate

În primul rând, este indicat să îți hrănești creierul, indiferent de vârstă. Acestui organ îi place să absoarbă cât mai multe informații. Deci, ar fi bine să citim cât mai mult, să ne uităm la documentare, să călătorim, să ne lăsăm înconjurați de tot ce este frumos. Creierul este capabil să stocheze o mulțime de informații.

Hrănește-ți creierul cu multe cunoștințe. El le va stoca adânc în subconștient și te ajută să obții informații profunde. Toate aceste detalii îți antrenează mintea și îi oferă subconștientului mai multe lucruri de care are nevoie.

2. Exersează arta ascultării!

Pe scurt, învață să asculți mai mult când discuți cu ceilalți. Ascultă ce vor cu adevărat să spună, nu doar cuvintele care le ies pe gură. Orice conversație poate fi văzută ca pe o șansă de a asculta mai bine, ca pe o oportunitate de dezvoltare. 

Întreabă-i pe cei dragi cum se simt, dar și prin ce schimbări au trecut. Ce îi deranjează și ce le place. Sapă mai adânc în fiecare conversație. O să începi să vezi altfel lucrurile.

3. Fii mai creativ

Ca să îți poți dezvolta intuiția, trebuie să fii cât mai creativ cu putință. Găsește domeniul care te pasionează, fie că este vorba despre scris, pictat, sculptat, grădinărit sau gătit. Prin practică, ai posibilitatea să îți reactivezi o parte a creierului, căreia îi face plăcere să se joace. Nu te teme, poți să transformi până și dintr-o hârtie goală o operă de artă. Așa se deschide drumul dintre conștient și inconștient.

4. Fii mai atent la ceea ce îți transmite corpul

Dă-i mai multă ascultare corpului tău. Cu toții avem o inteligență a corpului, care ne poate spune cum ne simțim în mod real, la un nivel subconștient. Dacă îți asculți mai bine corpul, poți înțelege ce îți oferă senzația de nod în gât sau greutatea care te apasă în piept. Așadar, sentimentele din subconștient pot să se răsfrângă și la nivel fizic.

Încearcă acest exercițiu:

- Închide ochii.

- Respiră adânc și lent

- Concentrează-ți atenția asupra corpului până când îți dai seama de locul cu cel mai înalt nivel de senzație. Poate este stomacul sau pieptul tău.

- Imaginează-ți respirația mergând în acel loc. Păstrează atenția acolo.

- Găsește un cuvânt pentru a-l descrie - este o senzaţie de greutate sau de uşurare? Mare sau mica? Dacă această imagine ar putea vorbi, ce ar spune? Notează și urmărește.

Poți să practici stihomanţia

Stihomanţia sau Bibliomanţia reprezintă o formă antică de ghicire, ce poate fi practicată de oricine. În primul rând, îți trebuie o carte. 

Gândește-te la o simplă întrebare, pe care să o păstrezi în minte. Poate fi: Cum să mă descurc mai bine la serviciu? Apoi, ia cartea, deschide la întâmplare la o anumită pagină și alege prima propoziție care îți iese în cale. Gândește-te la ea și încearcă să o aplici la întrebarea ta. Desigur, ar putea fi pur și simplu un răspuns literal sau simbolic. Orice ar fi, scrie-l pe o foaie de hârtie și vezi dacă poți găsi vreo conexiune.

În trecut, oamenii foloseau niște cărți speciale pentru practicarea a ceea ce se numește stihomanţie. De pildă, romanii foloseau operele lui Homer și Virgil, iar creștinii se foloseau de Biblie. Practic, orice carte este potrivită, dar încearcă să alegi cartea ta preferată sau un volum care are o legătură specială cu întrebarea ta.

În final, nu uita că intuiția ta poate funcționa precum un mușchi. Trebuie antrenat, ca să se transforme într-un sentiment puternic.

Citește și: De la neputință la auto-împuternicire: cum te ajută ADN-ul astrologic să trăiești și să te vindeci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel