Semnificația Lunii Cerbului de pe 21 iulie. Ce este atât de special la această Lună Plină?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Freepik.com
Freepik.com

Învățarea semnificațiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte de apariția metodelor științifice și a studiilor empirice, oamenii studiau fazele lunii pentru a înțelege anotimpurile și lunile, chiar și pentru a ține evidența timpului. Ca rezultat, amerindienii au început să atribuie nume Lunilor Pline, care aveau rădăcini în folclor sau semnificau ciclurile sezoniere. Aceste nume au fost înregistrate de publicația anuală ”Almanahul Fermierilor”, care a început să le documenteze în anii 1930. Aceste 12 nume ale Lunilor Pline au istorii  interesante și continuă să aibă semnificație în studiile astrologice și astronomice de astăzi.

Luna Plină din iunie 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 21 iulie, vom avea a doua Lună Plină în Capricorn, aproape de Pluto și în careu cu Chiron. Prima a fost pe 22 iunie.

Când vorbim despre o Lună Plină, ne referim la un moment de finalizare, un apogeu. Arhetipul Capricornului reprezintă seriozitatea, claritatea, maturizarea, disciplina, duritatea, acceptarea și limitele. Mulți se vor regăsi la încheierea unui capitol și vor trebui să renunțe la ce nu mai funcționează.

Priviți acest eveniment astrologic rar ca pe un ultimatum! Nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn vor fi cei mai afectați de această Lună Plină.

De ce se numește Luna Cerbului?

Conform Almanahului Fermierilor, Luna Plină din iulie este numită Luna Cerbului deoarece coincide cu perioada în care cerbilor masculi încep să le crească coarnele. Se crede că numele de Luna Cerbului a provenit de la triburile native care foloseau ciclurile Lunii pentru a urmări anotimpurile și momentul unor evenimente importante, cum ar fi vânătoarea și plantarea culturilor. Pentru aceste grupuri, Luna Cerbului era semnificativă. Arăta ca este timpul pentru a se pregăti pentru sezonul de vânătoare care urma.

Luna Plină RARĂ pe 21 iulie. Previziuni astrologice pentru fiecare zodie/ascendent

Alte denumiri pentru Luna Plină din iulie

Luna Cerbului este uneori numită Luna Tunetului sau Luna Fânului, în funcție de cultură sau regiune. Luna Tunetului este numită astfel deoarece coincide cu furtunile frecvente care au loc în această perioadă a anului. În mod similar, Luna Fânului și-a primit numele deoarece este perioada din an în care fermierii recoltau și depozitau fânul pentru sezonul de iarnă.

Există și alte denumiri pentru acestă Lună, inclusiv Luna Modelării Penei (Cree) și Luna Somonului, un termen Tlingit care indică perioada când peștii se întorceau în zonă.

Plantele sunt, de asemenea, prezente proeminent în denumirile Lunii din iulie. Unele dintre denumiri sunt Luna Fructelor de Pădure (Anishinaabe), Luna Când Se Coc Cireșele Negre (Dakota), Luna Porumbului Copt (Cherokee) și Luna Zmeurii (Algonquin, Ojibwe).

Altă denumire este Luna Mijlocului Verii (Anishinaabe) care se referă la sezonul estival.

Viața se complică pentru Pești, Săgetător, Gemeni și Fecioară

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

August 2024 - Luna Sturionului

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel