Semnele care îți arată că nu experimentezi dragostea adevărată, ci doar o fantezie. Te regăsești?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ai întâlnit vreodată pe cineva de care ți-a plăcut imediat și te-ai trezit visând cu ochii deschiși la acea persoană? Ți-ai creat scenarii în minte?

Faptul că sunteți sau nu împreună nici nu prea contează, deoarece trăiești într-un vis în care tot ce este în jurul tău se estompează și sunteți doar voi doi împotriva lumii. Sună romantic, nu? Uneori, ceea ce credem că este dragoste ar putea fi cu totul altceva.

Așadar, cum poți să îți dai seama dacă ești prins într-o legătură fantezistă mai degrabă decât să experimentezi dragoste autentică?

Te îndrăgostești de potențial, nu de oameni

Ești un romantic fără speranță care se poate îndrăgosti ușor de străini? Te-ai trezit vreodată că te îndrăgostești nebunește de potențialul cuiva, mai degrabă decât de cine este el cu adevărat? Este ușor să te lași prins în imaginarea persoanei care ar putea deveni, mai degrabă decât să o accepți pentru cine este în prezent. Dar întreabă-te, cât de bine cunoști cu adevărat această persoană? Într-o legătură fantezistă, este obișnuit să îți idealizezi partenerul și să proiectezi propriile fantezii asupra lui. Dar dragostea adevărată implică acceptarea partenerului tău pentru cine este, mai degrabă decât încercarea de a-l modela după imaginea ta idealizată.

Îl folosești pentru a evada din realitate

Fugi partenerul tău de fiecare dată când ceva merge prost în viața ta? Te întorci la ei pentru a te distrage de la problemele tale, în loc să le înfrunți direct? Da, căutarea confortului și sprijinului de la cineva pe care îl iubești este naturală, dar a te baza doar pe ei pentru a evada din realitate este un semn clar al unei legături fanteziste, nu al dragostei adevărate. Într-o legătură fantezistă, te agăți de relație pentru stabilitate și eviți să te confrunți cu emoțiile negative căutând refugiu în intensitatea romantică și euforia de a fi îndrăgostit.

Cum refaci relația după ce partenerul a fost infidel. Există iertare?

Eviți conflictele cu orice preț

Conflictul este o parte naturală a oricărei relații, dar într-o legătură fantezistă, este adesea evitat cu orice preț. Nu există conversații dificile sau dezacorduri, deoarece acestea ar perturba fantezia unei povești de dragoste perfecte. Așadar, în loc să fiți sinceri și deschiși unul cu celălalt atunci când ceva este în neregulă, călcați pe vârfuri în jurul problemei. Dar relațiile sănătoase prosperă prin comunicare onestă și constructivă. În loc să eviți conflictul din cauza fricii sau a disconfortului, acesta este o șansă de a întări relația și de a construi o fundație mai puternică de încredere și înțelegere.

Nu există intimitate emoțională

Să fim reali pentru un moment: când a fost ultima dată când ai avut o conversație sinceră cu această persoană? Dacă a trecut mult timp sau poate niciodată, s-ar putea să fie din cauza lipsei de intimitate emoțională în relația ta. Legăturile fanteziste sunt adesea formate mai degrabă prin infatuare și atracție fizică, astfel încât gesturile superficiale și interacțiunile la nivel de suprafață tind să înlocuiască conexiunile emoționale semnificative. În loc să te permiți să fii vulnerabil și autentic, te poți retrage într-o lume fantezistă în care emoțiile sunt ținute la distanță. Este ca și cum ai trece prin mișcările unei relații fără a te conecta cu adevărat la un nivel mai profund.

Uneori, creăm aceste iluzii pentru că ne este frică să fim vulnerabili sau să ne confruntăm cu adevărul despre noi înșine și relațiile noastre. Legăturile fanteziste ne ajută să ne simțim în siguranță . Dar trezindu-ne din fantezie și îmbrățișând vulnerabilitatea, deschidem uși către intimitatea reală, mergând dincolo de iluzii pentru a găsi dragostea autentică, dezordonată, dar frumoasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel