Semnele că un bărbat este infidel. Psiholog: Simte o plăcere din a înșela pentru că este un joc și el câștigă!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Desigur, ai încredere în bărbatul tău! El nu ar înșela niciodată. Sau ar face-o? Bărbații dau semne că vor fi infideli, spun experții în relații.

Studii recente dezvăluie că 50%-60% dintre bărbații căsătoriți au relații extraconjugale la un moment dat (aproximativ 45%-55% dintre femeile căsătorite înșală). Și femeile care sunt înșelate? Aproximativ 70% nu au nici o idee. Sau poate doar nu vor să știe. Nu trebuie să fie așa. Bărbații dau o mulțime de indicii că sunt înclinați să înșele.

Pentru început, există semnele clasice:

  • O scădere bruscă a activității sexuale
  • Retrageri de numerar sau cheltuieli pe cardul de credit pe care nu le poți explica
  • Lucrează târziu des
  • Atenție nouă acordată aspectului și garderobei sale
  • Dorința de a face comisioane care îl scot din casă ore întregi

Dar semnele mai subtile (anumite trăsături de personalitate, dinamica familială și relațiile trecute)  îți pot oferi, de asemenea, indicii despre probabilitatea unui bărbat de a înșela, chiar dacă nu a făcut-o încă.

Are un ego supradimensionat

În ochii lui, este Superman și crede că toată lumea ar trebui să gândească la fel. Profesioniștii din domeniul sănătății mintale numesc asta narcisism. „Oamenii cu trăsături narcisiste de personalitate simt că sunt îndreptățiți la mai multe lucruri decât alți oameni,” spune un profesor asistent de psihiatrie. „Sunt mai predispuși să înșele pentru că simt că nu trebuie să respecte regulile”.

Un astfel de bărbat ar „simți o plăcere din a înșela pentru că este un joc și el câștigă.”

Nu are niciun sentiment de vinovăție

Bărbații care nu simt remușcări sau vinovăție când fac ceva greșit sunt candidați principali pentru înșelat.

Este un mincinos excelent

„Vorbim despre minciuna mai egoistă motivată pentru a menține aparențele sau a evita o reacție neplăcută,” explică un psiholog. Majoritatea dintre noi simțim vinovăție sau jenă când mințim. Nu și acest bărbat. „El nu simte înțepătura pe care oamenii o simt de obicei.”

Este dependent de pasiune

Unii bărbați adoră începuturile relațiilor, când totul este despre șampanie, trandafiri și relații intime. Când relația se așează în mod natural, extazul se răcește, dar intimitatea se aprofundează, iar el poate începe să tânjească după o nouă doză de pasiune.

A înșelat înainte

Orice terapeut îți va spune că dacă a făcut-o în trecut, o va face și în viitor.

De ce înșelăm și care sunt motivele divorțului. Psiholog: „Dragostea cu forța te amenință!”

A învățat asta acasă

Dacă unul sau ambii părinți ai lui au fost în mod regulat infideli, bărbatul tău poate fi mai predispus să înșele, mai ales dacă tatăl său era cel care căuta aventuri.

„Tatăl a fost primul model masculin, așa că atunci când vine vorba de a oglindi comportamentul bărbaților, va ajunge să facă ce a văzut în casă,” spune un terapeut.

Și-a pierdut locul de muncă

Nu apăsa butonul de panică: Pierderea salariului său nu semnalează neapărat o aventură. Dar șomajul pune presiune pe o căsnicie și poate face un bărbat să se simtă vulnerabil, mai ales dacă a avut slujba timp de decenii și aceasta i-a definit identitatea. Va căuta validare peste tot pentru a simți că încă valorează ceva.

„Când bărbații nu se simt bine cu ei înșiși, își pot ridica stima de sine printr-o aventură. Petrecerea timpului cu o femeie care nu cere nimic de la el poate fi o evadare.”

A avut îndoieli legate de mutatul împreună sau de căsătorie

Un bărbat care nu este complet implicat într-o relație caută mereu o ieșire, ceea ce îl face vulnerabil la tentațiile infidelității.

Cum se simte partenerul infidel după ce a comis fapta. Psihoterapeut: Nu mai poți să te prefaci și să minți!

Nu mai petrece timp cu tine

Te uiți la televizor, iar el este pe computer. Te duci la culcare, el stă treaz până târziu. Sună cunoscut? Sunteți în aceeași casă, dar nu sunteți cu adevărat împreună. „Dacă un bărbat își organizează viața astfel încât să petreacă mai puțin timp cu partenerul său, nu contează dacă a cunoscut pe cineva. Un astfel de comportament semnalează o distanță care este întotdeauna un teren fertil pentru infidelitate.”

Nu mai stă lipit de tine în pat

Poate că nu te mai cuprinde cu brațele. Sau vine în pat îmbrăcat pentru Antarctica când obișnuia să doarmă gol.

„Acestea sunt toate moduri de a se deconecta și de a spune, ‘Nu sunt disponibil,’” spune un psiholog.

Este vag în mod intenționat despre persoanele cu care comunică sau ridică din umeri spunând că e „muncă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel