Secretele de frumusețe ale Reginei Nefertiti. Ritualuri antice pentru o frumusețe atemporală

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Nefertiti, regina Egiptului antic, este considerată un simbol al frumuseții atemporale.

Imaginează-te călătorind înapoi în timp, în inima Egiptului antic! Acolo, în palatele luxuriante, trăia una dintre cele mai fascinante figuri ale istoriei: Nefertiti, regina cu un chip atât de frumos încât a devenit simbolul etern al eleganței și rafinamentului. Dar care erau secretele din spatele frumuseții ei legendare?

Deși nu există dovezi directe care să detalieze rutina ei exactă de frumusețe, cercetările și artefactele din acea perioadă oferă indicii despre practicile de înfrumusețare folosite de reginele și nobilii egipteni, inclusiv Nefertiti.

Iată câteva dintre secretele de frumusețe care ar fi putut face parte din viața ei de zi cu zi!

Machiajul ochilor

Egiptenii antici erau cunoscuți pentru machiajul dramatic al ochilor, care avea atât un rol estetic, cât și unul de protecție. Nefertiti ar fi folosit kohl pentru a-și contura ochii, realizat din galenă (sulfură de plumb) și alte minerale, cu proprietăți antiseptice.

Uleiuri esențiale și parfumuri

Nefertiti ar fi folosit uleiuri esențiale și parfumuri pentru a-și hidrata pielea. Printre acestea se numărau uleiul de migdale, uleiul de măsline și uleiul de tamarin. Parfumurile erau realizate din rășini aromatice, cum ar fi mirul și tămâia.

Măști faciale

Există dovezi că egiptenii antici foloseau măști faciale pentru a-și menține pielea netedă și radiantă. O mască populară era cea pe bază de argilă, care ajuta la curățarea și purificarea pielii.

Presupusele secrete de frumusețe ale Cleopatrei. Ce trucuri folosea ultima regină a Egiptului antic?

Henna

Henna era folosită pentru colorarea unghiilor, părului și pielii. Nefertiti ar fi putut folosi henna pentru a-și colora unghiile și pentru a-și accentua frumusețea naturală.

Machiajul buzelor și al obrajilor

Nefertiti ar fi putut folosi pigmenți naturali pentru a-și colora buzele și obrajii. Un pigment roșu, derivat din oxid de fier (hematit), era frecvent utilizat pentru a adăuga culoare buzelor și obrajilor.

Îngrijirea părului

Părul era considerat un aspect important al frumuseții în Egiptul antic. Nefertiti ar fi folosit uleiuri naturale, precum uleiul de ricin sau uleiul de migdale, pentru a-și menține părul strălucitor și sănătos. Perucile erau, de asemenea, foarte populare și erau realizate din păr natural sau fibre vegetale.

Protecția solară

În Egiptul antic, soarele puternic era o provocare constantă, iar protecția pielii era esențială. Nefertiti ar fi putut folosi uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de susan, pentru a-și proteja pielea de razele solare. De asemenea, egiptenii foloseau loțiuni pe bază de lut alb (caolin) care acționau ca o barieră fizică împotriva soarelui.

Îmbrăcăminte din in

Nefertiti purta veșminte din in fin, un material prețuit în Egiptul antic pentru finețea și răcoarea pe care o oferea. Inul era țesut fin și purtat în straturi suprapuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel