ȘAPTE mantre stoice pentru fiecare zi a săptămânii. Îți oferă putere în fața greutăților!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Stoicismul a devenit popular deoarece oferă sfaturi practice și concepte testate în timp pentru dezvoltare personală, viață etică și găsirea păcii interioare într-o lume complexă și în continuă schimbare. 

Te-ai putea întreba de ce să studiezi filozofia stoică? Într-o lume în continuă schimbare, ideile stoice sunt o ancoră de siguranță care inspiră și ghidează pe cei care caută o înțelegere mai profundă de sine și încearcă să dea sens locului lor în lume.

Iată șapte citate stoice pentru a inspira reziliența emoțională, puterea în fața greutăților, moderația și curajul pentru fiecare zi a săptămânii!

Luni

„Foarte puțin este necesar pentru a avea o viață fericită; totul este în tine și în felul tău de a gândi.” - Marcus Aurelius, Meditații

Deși cartea a fost scrisă cu mii de ani în urmă, gândurile personale ale împăratului roman Marcus Aurelius sunt o memorabilia atemporală despre fundamentele experienței umane. Este fascinant cum ceva ce a păstrat doar pentru sine, în jurnalul său, are o aplicabilitate universală și pentru oamenii moderni.

Marți

„Dacă trăiești în armonie cu natura nu vei fi niciodată sărac; dacă trăiești după cum gândesc alții, nu vei fi niciodată bogat.” - Seneca, Scrisori către Lucilius

Această lecție stoică ne învață să rămânem fideli naturii noastre, nu doar aceleia care ne înconjoară, ci și celei din interior. Valorile și principiile tale de bază te vor ghida chiar și prin cele mai turbulente vremuri. Trebuie să rămânem deschiși și receptivi la critica obiectivă și la idei noi, însă a trăi pentru a mulțumi pe alții nu ne face niciun favor. Trăirea în armonie cu ceea ce hrănește corpul, mintea și sufletul împlinește individul.

Miercuri

„Bunăstarea se obține puțin câte puțin, și totuși nu este un lucru mic în sine.” - Zenon din Citium

Zenon din Citium este considerat pe scară largă a fi fondatorul școlii stoice de filozofie. Acest citat servește ca o amintire că progresele mari se obțin prin sute de pași mici care duc la succes. Stăpânirea unei abilități, începerea unei afaceri, construirea încrederii într-o relație - toate acestea sunt realizări valoroase care nu se întâmplă peste noapte și necesită eforturi zilnice.

40 de Mantre care te pot ajuta să începi weekendul într-o notă pozitivă și energică

Joi

„Dacă vrei să te îmbunătățești, fii mulțumit să fii considerat prost și neștiutor.” - Epictet

În pachetul tradițional de Tarot, prima carte, cartea 0, este Nebunul. Simbolizează începutul unei noi călătorii, un salt curajos în necunoscut cu un simț al optimismului ghidat de intuiție. Iată un îndemn pentru a rămâne fidel experienței tale unice, fără a te agăța de rușine sau regret pentru greșelile tale.

Vineri

„Dacă vrei cu adevărat să scapi de lucrurile care te hărțuiesc, ceea ce ai nevoie nu este să fii într-un alt loc, ci să fii o altă persoană.” - Seneca, Scrisori către Lucilius

Responsabilitatea adevărată și creșterea se întâlnesc prin confruntarea cu Sinele. Este nevoie de o forță enormă pentru a admite propriile greșeli în situații, mai ales în eșecurile personale.

Mesaje divine. Iată semne clare că îngerii îți vorbesc!

Sâmbătă

„Nu este niciodată nevoie să te enervezi sau să-ți tulburi sufletul pentru lucruri pe care nu le poți controla. Aceste lucruri nu cer să fie judecate de tine. Lasă-le în pace.” - Marcus Aurelius, Meditații

Este un principiu fundamental stoic să nu te îngrijorezi pentru lucrurile care sunt în afara controlului tău. Nu putem controla rezultatele, mai ales când prea des viața este imprevizibilă și are propriul mod de a arunca greutăți neașteptate pe drumul nostru. A fi ok cu a lăsa lucrurile („lasă-le în pace”) încurajează detașarea de lucrurile din afara influenței noastre care doar provoacă griji excesive.

Duminică

„Atâta timp cât trăiești, continuă să înveți cum să trăiești.” - Lucius Annaeus Seneca

Ne naștem cu capacitatea de a învăța orice limbă, de a ne adapta la orice cultură, trăim și învățăm modurile societății și, în ciuda biologiei noastre limitate, există posibilități aparent nelimitate de cine poate deveni o persoană în timpul vieții sale. Învățarea este un principiu de bază al existenței și o greșeală nefericită pe care mulți o comit este că ajung la un punct în care cred că știu suficient sau că nu mai pot învăța lucruri noi. Da, abilitățile noastre de a reține informații se diminuează în timp, dar învățarea este un angajament pe tot parcursul vieții care nu este limitat la o anumită fază a vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel