SAFE SPACE - un proiect de consiliere a adolescenţilor cu risc ridicat de consum de droguri

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Conjuncția Jupiter-Neptun din aprilie 2022 va schimba lumea pentru următorii 13 ani. Jupiter amplifică puterea lui Neptun, iar acesta este recunoscut pentru faptul că  vorbește despre iluzie și dependență. Atunci când apare în astrogramă, în special amplificat de alte aspecte, cum ar fi cele cu Uranus sau Jupiter, de exemplu, poate să aducă dependența de alcool, droguri, dar și o mare iluzie. Este ca un număr de magie performat în fața ta, te vei lăsa instant vrăjit de puterile sale, te vei simți învăluit și nu îți vei da seama care sunt trucurile. 

Lui Neptun îi place misterul și îi place la nebunie să facă lucrurile să pară tot ceea ce nu sunt. Este precum o iluzie optică.  Influența sa aduce în discuție și problemele psihologice, dar și pe cele legate de sănătatea mintală. Pe de altă parte, Neptun te poate arunca în frică, e o planetă misterioasă care aduce la suprafață lumi întunecate. 

În acest context, cu conștientizarea faptului că sănătatea mintală e din ce în ce mai importantă, se pare că autoritățile încep să ia măsuri. Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, a iniţiat proiectul SAFE SPACE, care se adresează adolescenţilor ce consumă droguri sau care prezintă risc ridicat de consum. „SAFE SPACE este un proiect gratuit şi confidenţial de consiliere a adolescenţilor şi familiilor acestora, care se desfăşoară la nivelul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară”, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES. Conform sursei citate, în cadrul acestui proiect, specialiştii Agenţiei realizează o serie de activităţi precum: informarea şi prevenirea consumului de droguri; consilierea psihologică şi/sau socială, în scopul renunţării la consumul de droguri şi al atingerii unui echilibru în planul sănătăţii fizice şi psihice; dobândirea abilităţilor de gestionare a situaţiilor dificile, prevenirea recăderilor şi reinserţia socială; informarea asupra riscurilor, a efectelor substanţelor, a legislaţiei şi oferirea de alternative în scopul evitării sau amânării consumului; consilierea familiei pentru îmbunătăţirea climatului, a comunicării şi a relaţiilor între părinţi şi copii; grupuri de sprijin pentru părinţii care au copii consumatori de droguri şi au nevoie să vorbească despre problemelor lor, împreună cu alţi părinţi care se află în această situaţie.

Prin apelarea numărului de telefon 0752.79.16.47 şi a liniei Telefonul Copilului - 116111 -, minorii care au întrebări legate de consumul de substanţe psihotrope sau au nevoie de sprijin de specialitate vor găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă. De asemenea, persoanele interesate pot accesa website-ul www.ana.gov.ro, secţiunea Reţeaua naţională, unde pot identifica cel mai apropiat centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, sau pot intra pe platforma www.116111.ro, unde pot discuta despre consumul de droguri cu profesionişti cu experienţă.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel