Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel, scut împotriva blestemelor și izvor de har divin

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Pe 29 iunie, creştinii ortodocși celebrează sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul bisericesc. 

Cine sunt Sfinții Petru și Pavel?

Sfântul Petru

Nume sau la naștere a fost Simon. A fost un pescar din Betsaida, un sat de pe malul Mării Galileei.

Iisus Hristos l-a chemat să-l urmeze, spunându-i că îl va face „pescar de oameni”. Iisus i-a schimbat numele în Petru (Kefas în aramaică, care înseamnă „piatră”), subliniind rolul său de fundament al Bisericii.

Este considerat primul Episcop al Romei, adică primul Papă. A avut un rol de conducere printre apostoli și a fost martor al unor evenimente cheie, precum Schimbarea la Față și Patimile lui Iisus.

Este creditat cu scrierea a două epistole din Noul Testament (Prima și A Doua Epistolă a Sfântului Petru).

A murit crucificat în timpul persecuțiilor creștinilor sub împăratul Nero, în jurul anului 64 d.Hr. Potrivit tradiției, a cerut să fie crucificat cu capul în jos, considerându-se nevrednic să moară la fel cu Iisus.

Sfântul Pavel

Nume de naștere era Saul din Tars. S-a născut în Tars, Cilicia (în prezent Turcia). Era un evreu din tribul lui Beniamin și avea cetățenie romană.

Inițial, a fost un fariseu și persecutor al creștinilor. Convertirea sa dramatică a avut loc pe drumul spre Damasc, unde Iisus i-a apărut într-o viziune, întrebându-l: „Saule, Saule, de ce mă prigonești?”

După convertire, a devenit un misionar neobosit, călătorind prin întreaga Mediterană și întemeind numeroase comunități creștine. Este autorul a 13 epistole din Noul Testament, care abordează probleme teologice și morale esențiale.

Este cunoscut drept „Apostolul Neamurilor” datorită misiunii sale de a predica Evanghelia neamurilor (gentilor).

A fost decapitat la Roma în timpul persecuțiilor sub împăratul Nero, probabil în anul 67 d.Hr.

Iată o rugăciune dedicată Sfinților Petru și Pavel, menită să te scape de blestem și să aducă harul divin în sufletul tău!

„Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care cu darul vostru ați luminat lumea întreagă și ați adus la credința în Hristos multe suflete, îngăduiți-vă să primiți această rugăciune a mea.

Cu smerenie mă plec înaintea voastră și vă rog, izbăviți-mă de orice blestem și păcat care apasă asupra sufletului meu. Cu puterea voastră cerească, îndepărtați toate relele și toate influențele negative care mă înconjoară.

Rugați-vă pentru mine, ca să dobândesc iertarea păcatelor mele și să primesc harul lui Dumnezeu în viața mea. Lăsați lumina credinței să strălucească în inima mea, așa cum a strălucit în sufletele celor pe care i-ați adus la credință.

Sfinților Petru și Pavel, călăuziți-mă pe calea mântuirii și ajutați-mă să urmez învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos cu devotament și credință.

Prin rugăciunile voastre, să fie alungate toate ispitele și încercările care mă înstrăinează de la drumul cel drept și să primesc binecuvântarea divină asupra mea și a familiei mele.

Amin.”

Ai în vedere și următorul articol: Rugăciunea este o bătălie. Iată care este strategia pentru a câștiga!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel