Potrivit "clasamentului fericirii", realizat între 2019-2021, de către World Happiness Report, românii se numără printre cei mai fericiți oameni din lume. Este sau nu așa?
România a ajuns pe locul 28, în ediția ce a marcat a zecea aniversare a clasamentului amintit. Urcarea este una impresionantă, de 18 locuri, devansând țări precum Spania (locul 29), Italia (locul 31), Croația (locul 47) sau Ungaria (locul 51). Podiumul ”fericirii” este ocupat în continuare de Finlanda, Danemarca și Islanda, aceasta din urmă intrând în top 3 în locul Elveției.
Calitatea vieții, cea care a dat gradul de fericire, a fost evaluată în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor (PIB), sprijinul social, speranța de viață sănătoasă, libertatea de a face alegeri pentru sine, generozitatea, percepția asupra corupției, datele fiind cele oferite de Banca Mondială sau de Organizația Mondială a Sănătății.
Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, ce anume îi face fericiți pe români, dar și de ce rezultatul World Happiness Report este, în fapt, un semnal de alarmă pentru societatea noastră.
”În conformitate cu sondajul WHR, avem de-a face cu următorul element concret. Fericirea se măsoară în împliniri. Românii nu au împliniri, românii au deziderate care favorizează ideea de iluzie a împlinirii. Nu se pune problema de tristețe fabricată, fiind că ea este inclusă în tot ceea ce înseamnă genetica poporului român”, a declarat psihologul.
Cele trei elemente ce ne transformă ”într-un popor profund nefericit”
Potrivit acestuia, ”tristețea corespunde unei principale caracteristici a poporului român, alături de furie și pe locul trei, alături de mândrie.
Cele trei elemente transformă poporul român într-un popor profund nefericit”, a mai spus psihologul, care a explicat cele trei direcții dinspre care apare nefericirea românilor.
Vezi continuarea pe DC Medical
Știm că depresia este una dintre cele mai comune afecțiuni ale acestui secol, afectând în mod curent 5% din adulții lumii și 5,7% din adulții de peste 60 de ani.
În valori absolute, aceste procente s-ar traduce în 280 de milioane de oameni care suferă, într-o formă sau alta de depresie. În privința simptomelor de ordin psihologic, oamenii raportează schimbări inexplicabile ale dispoziției, ceață pe creier sau dificultăți de gândire, probleme de memorie, dificultăți de limbaj și cogniție generală, dar și sindrom de stres post-traumatic.
Merită să amintim și despre depresie din punct de vedere astrologic. Ce aspecte în astrologie produc depresia? Care este adevărata cauză a depresiei tale?
Dacă un psiholog ar lucra alături de un astrolog, multe lucruri s-ar schimba în mai bine. Exisă astrologi care spun că sunt șanse mari ca oamenii care au o conjuncție Lună-Saturn în astrogramă să se confrunte cu depresia. Luna vorbește despre sentimentele, despre emoțiile noastre. Despre cum suntem noi pe interior. Saturn este profesorul dur, cunoscut și ca Marele Malefic.
Totodată, un aspect al Lunii cu Nodul Nord ar putea să creeze iiluzie sau o cădere psihică, aduce și tulburări bipolare. La fel și dacă există planete precum Marte sau Saturn sau Nodul Nord în casele de dinainte sau de după casa în care este poziționată Luna, deoarece se pune multă presiune pe Lună.
Află mai multe despre depresia în astrologie aici.
Ce altceva mai poți face când nu te simți bine? Nu uita de afirmații!
Afirmaţiile nu pot înlocui o sesiune de terapie cu un profesionist în momente când avem nevoie de ajutor pentru a trece peste greutăţi, dar pot contribui la procesul de vindecare.
Cheia succesului stă în voinţa noastră de a ne accepta şi de a ne schimba pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră.
Schimbându-ne felul în care ne privim, poate fi startul unui demers de vindecare profundă şi de iubire de sine.
Descopera aici afirmaţii pentru a vindeca tristeţea şi depresia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News