Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este important să limităm consumul de sodiu, deoarece excesul poate crește riscul de hipertensiune arterială și boli de inimă, în special pe măsură ce îmbătrânim.
Iată câteva rețete ideale!
Pui balsamic cu paste și tăiței de dovlecel
Ingrediente
Preîncălzește cuptorul la 220°C. Unge o tavă de copt de 23x33 cm cu spray de gătit. Pune o oală mare cu apă la fiert. Fierbe oțetul într-o crăticioară la foc mediu-mare. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic, amestecând, până când se reduce la jumătate (8-10 minute). Între timp, adaugă roșiile și condimentele italiene în tava de copt și amestecă. Pune bucățile de pui în amestecul de roșii. Presară sare și piper. Coace timp de 10 minute. În timp ce puiul se coace, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și pune-le înapoi în oală. Oprește focul, adaugă tăițeii de dovlecel și amestecă rapid. Acoperă și menține cald până la servire.
Scoate tava cu pui din cuptor și mărește temperatura la 230°C. Pune feliile de mozzarella peste pui și coace până când puiul atinge temperatura internă de 74°C și brânza se topește (8-10 minute). Împarte pastele și tăițeii de dovlecel în 4 farfurii. Pune deasupra amestecul de pui. Stropește cu reducția de oțet balsamic și presară busuiocul.
Rețete de toamnă din anii 1800 care îți vor transforma bucătăria într-o călătorie în timp!
Tacos cu creveți și cremă de avocado
Ingrediente
Scoate miezul de avocado și pune-l într-un mini robot de bucătărie. Adaugă ½ cană de coriandru, smântâna, 1 lingură de oțet și ⅛ linguriță de sare și piper. Procesează până devine o cremă fină. Amestecă varza, morcovul, ceapa verde, restul de 1 lingură de oțet și restul de ⅛ linguriță de sare și piper într-un castron mediu. Într-un alt castron, amestecă creveții cu pudra de chili și chimionul. Încălzește uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu-mare. Adaugă creveții și gătește, amestecând, până devin roz și sunt complet gătiți (3-5 minute). Unge fiecare tortilla cu 1 lingură generoasă de cremă de avocado pe o jumătate. Pune deasupra aproximativ ¼ cană din amestecul de varză și ⅓ cană de creveți. Presară restul de 2 linguri de coriandru peste tacos și servește cu felii de lime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News