Rețete pentru cină cu conținut scăzut de sodiu care sprijină îmbătrânirea sănătoasă

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este important să limităm consumul de sodiu, deoarece excesul poate crește riscul de hipertensiune arterială și boli de inimă, în special pe măsură ce îmbătrânim.

Iată câteva rețete ideale!

Pui balsamic cu paste și tăiței de dovlecel

Ingrediente

  • 120 ml oțet balsamic
  • 1 conservă (800 g) de roșii cuburi fără sare adăugată, scurse
  • ½ linguriță condimente italiene
  • 570 g piept de pui subțire (fără os)
  • ¼ linguriță sare
  • ⅛ linguriță piper măcinat
  • 115 g spaghetti din grâu integral
  • 4 căni tăiței de dovlecel (340 g)
  • 115 g brânză mozzarella proaspătă, feliată
  • 1 cană frunze proaspete de busuioc, tăiate subțire

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Unge o tavă de copt de 23x33 cm cu spray de gătit. Pune o oală mare cu apă la fiert. Fierbe oțetul într-o crăticioară la foc mediu-mare. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic, amestecând, până când se reduce la jumătate (8-10 minute). Între timp, adaugă roșiile și condimentele italiene în tava de copt și amestecă. Pune bucățile de pui în amestecul de roșii. Presară sare și piper. Coace timp de 10 minute. În timp ce puiul se coace, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și pune-le înapoi în oală. Oprește focul, adaugă tăițeii de dovlecel și amestecă rapid. Acoperă și menține cald până la servire.
Scoate tava cu pui din cuptor și mărește temperatura la 230°C. Pune feliile de mozzarella peste pui și coace până când puiul atinge temperatura internă de 74°C și brânza se topește (8-10 minute). Împarte pastele și tăițeii de dovlecel în 4 farfurii. Pune deasupra amestecul de pui. Stropește cu reducția de oțet balsamic și presară busuiocul.

Rețete de toamnă din anii 1800 care îți vor transforma bucătăria într-o călătorie în timp!

Tacos cu creveți și cremă de avocado

Ingrediente

  • 1 avocado mediu, copt, tăiat în jumătate și fără sâmbure
  • ½ cană coriandru tocat grosier + 2 linguri, împărțit (n.r: împărțit= vei folosi ingredientul în două locuri când gătești)
  • ¼ cană smântână
  • 2 linguri oțet de orez, împărțit
  • ¼ linguriță sare, împărțită
  • ¼ linguriță piper măcinat, împărțit
  • 2 căni varză roșie, tăiată subțire
  • ½ cană morcov ras
  • 1 fir de ceapă verde, tocat
  • 450 g creveți mari (21-25 buc.), decorticați, fără vene și tăiați în jumătate
  • 1 linguriță pudră de chili
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1 lingură ulei de avocado
  • 8 tortilla de porumb, încălzite
  • Felii de lime pentru servire

Scoate miezul de avocado și pune-l într-un mini robot de bucătărie. Adaugă ½ cană de coriandru, smântâna, 1 lingură de oțet și ⅛ linguriță de sare și piper. Procesează până devine o cremă fină. Amestecă varza, morcovul, ceapa verde, restul de 1 lingură de oțet și restul de ⅛ linguriță de sare și piper într-un castron mediu. Într-un alt castron, amestecă creveții cu pudra de chili și chimionul. Încălzește uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu-mare. Adaugă creveții și gătește, amestecând, până devin roz și sunt complet gătiți (3-5 minute). Unge fiecare tortilla cu 1 lingură generoasă de cremă de avocado pe o jumătate. Pune deasupra aproximativ ¼ cană din amestecul de varză și ⅓ cană de creveți. Presară restul de 2 linguri de coriandru peste tacos și servește cu felii de lime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel