Cina de vineri ar trebui să fie una ușoară. Probabil a fost o săptămână grea, încearcă aceste rețete pentru a te bucura de ceva delicios, dar care să nu necesite mari eforturi!
Orez prăjit ușor
Ingrediente
Preparare
Încălzește 2 linguri de ulei vegetal într-un wok mare sau într-o tigaie antiaderentă la foc mare. Adaugă 2 ouă mari, amestecând pentru a le sparge cu o spatulă de wok sau o spatulă rezistentă la căldură, și gătește, amestecând pentru a le face omletă, aproximativ 1 minut. Transferă-le pe o farfurie.
Redu căldura la mediu și încălzește restul de 2 linguri de ulei vegetal în aceeași tigaie. Gătește 3-4 cepe verzi, doar părțile deschise și închise la culoare, tăiate subțire , 6 căței de usturoi, tocați mărunt, și 1 cană de bacon, amestecând și adăugând mai mult ulei dacă tigaia pare uscată, până când cepele verzi sunt fragede, aproximativ 2 minute. Adaugă morcovul și mazărea și gătește, amestecând, până când morcovul începe să se înmoaie, aproximativ 4 minute. Adaugă 2 lingurițe de sos de soia, 1 linguriță de ulei de susan prăjit, sarea și piperul alb.
Crește căldura, pune ouăle în tigaie și adaugă 6 căni de orez gătit și răcit. Desfă orice bulgări de orez și gătește, amestecând des, până când orezul este bine încălzit, 8-10 minute. Gustă orezul prăjit și asezonează cu mai multă sare și piper alb, dacă este necesar.
Din cauza căldurii nu mai ai poftă de mâncare? Încearcă aceste rețete răcoroase și rapide de vară!
Tacos de pește
Ingrediente
Preparare
Combină ceapa roșie cu oțetul de vin roși într-un bol mic. Lasă deoparte cel puțin 30 de minute. Toarnă uleiul de măsline extravirgin într-un bol mediu sau într-un vas puțin adânc. Adaugă oregano, chimion, frunzele de coriandru proaspete și ardeiul jalapeño. Amestecă bine. Adaugă fileurile de pește alb. Întoarce peștele pentru a-l acoperi bine pe ambele părți. Marinează timp de 20 de minute.
Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Scoate peștele din marinadă și așează-l în tigaia fierbinte (nu este nevoie să adaugi mai mult ulei sau să usuci peștele). Asezonează peștele cu sare. Gătește peștele timp de 4 minute fără a-l mișca, apoi întoarce-l și gătește încă 2 minute. Scoate tigaia de pe foc și sfărâmă peștele în tigaie cu o furculiță, asigurându-te că amesteci toată marinada care s-a lipit de fundul tigăii. Verifică asezonarea și adaugă mai multă sare dacă este necesar. Lasă deoparte.
Așază 4 din cele 8 tortillas proaspete de porumb pe o farfurie între 2 foi de prosop de hârtie ușor umezite. Bagă-le la microunde timp de 45 de secunde. Așează tortillas calde într-un coș sau pe o farfurie cu un prosop și acoperă. Repetă cu restul tortillas.
Pune o lingură generoasă de pește gătit în centrul unei tortillas. Adaugă ceapă murată, salsa proaspătă, sos iute și frunze de coriandru. Servește cu felii de lime pentru stors.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News