Iată ce rețete de frappe poți să pregătești în această vară!
Iată câteva rețete de Frappé pe care le poți încerca:
Frappé clasic:
Ingrediente:
2 lingurițe de cafea instant (nes, de preferat)
2 lingurițe de zahăr (sau după gust)
1/4 cană de apă
Cuburi de gheață
Lapte (opțional)
Instrucțiuni:
Într-un pahar înalt, amestecă cafeaua instantă, zahărul și apa caldă.
Amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet.
Adaugă cuburile de gheață în pahar.
Folosind un blender sau un mixer de mână, mixează ingredientele până obții o textură spumoasă.
Poți adăuga lapte dacă dorești. Toarnă-l încet peste amestecul de cafea și amestecă ușor.
Servește în pahar cu paiul și, opțional, decorat cu frișcă și ciocolată rasă deasupra.
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei ceai negru în fiecare zi
Frappé cu ciocolată:
Ingrediente:
2 lingurițe de cafea instant
2 lingurițe de zahăr (sau după gust)
1/4 cană de apă
1/2 cană de lapte
2 linguri de pudră de cacao
Cuburi de gheață
Cum ne pregătim corpul pentru vară? Soluții de efect!
Instrucțiuni:
Începe prin amestecarea cafelei instant cu zahărul și apa caldă într-un pahar înalt, la fel ca în rețeta clasică de frappé.
Adaugă laptele și pudra de cacao în pahar.
Pune cuburile de gheață.
Mixează toate ingredientele cu un blender sau un mixer de mână până se obține o consistență spumoasă și cremoasă.
Toarnă într-un pahar și servește cu paie. Poți adăuga frișcă și fulgi de ciocolată deasupra pentru a decora, dacă dorești.
Frappé cu înghețată
Ingrediente
- 150 g gheaţă, plus extra pentru servire
- 500 ml lapte gras, foarte rece
- 30-40 g zahăr brun
- 10 g de cafea solubilă
- 80 g îngheţată vanilie sau ciocolată
- Frișcă bătută îndulcită
- Sos de caramel sau de ciocolată
- Opțional, 50 de ml cremă de whiskey de calitate
Cum faci frappe cu înghețată?
Dacă nu aveţi blender, luaţi o sticlă de plastic de 1 l, cu o gură largă şi cu capac. Puneţi în ea o jumătate de litru de lapte și apoi adăugaţi gheaţă cubuleţe mici ori zdrobită, potrivit retetelemihaelei.ro. Cafeaua solubilă trebuie amestecată în prealabil cu zahărul brun. De asemenea, nu este bine să folosiţi cafea solubilă granulata pentru că se divolvă mai greu.
O transferaţi în sticlă, împreună cu crema de whiskey (dacă vă doriți să o folosiţi). Puneţi capacul şi agitaţi sticla bine, până ce zahărul şi cafeaua se dizolvă, iar gheaţa s-a topit. Apoi, înghețata o vom pune direct în pahar. Aplicăm un strat consistent de sos de ciocolată pe margine. Punem gheaţa, frappe-ul şi decoram cu frişcă şi sosul tău preferat.
Să ne amintim un lucru!
Un frappe "cu de toate" (lapte, îngheţată şi toppinguri), atârnă cam cât o friptură cu cartofi prăjiţi. Adică, în jur de 500 de calorii. De fapt, mai toate băuturile de tipul "ice coffee" au mai bine de 200 de calorii. Astfel, nutriționiștii le recomandă femeilor care sunt îndeosebi preocupate de siluetă, să nu bea mai mult de un frappe pe zi.
Îți recomandăm să citești și acest articol: Dieta mediteraneană, secretul fericirii și vieții lungi. Face minuni pentru siluetă și sănătate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News