Rețete gata în 15 minute. Iată cum îi îndulcești pe cei dragi

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dacă vrei să pregătești altceva pentru tine și cei dragi, iată o rețetă simplă și specială pentru gogoși. 

Iată una dintre celebrele rețete ale bunicilor noștri. O rețetă aparte de gogoși care se pregătește și se prepară într-un timp foarte scurt. 

Gogoșile se fac cu cașcaval și se servesc cu Schweizer sau Emmentaler ras. Se pot degusta atât calde cât și reci. Poftă bună!


INGREDIENTE:

- 1 pahar Lapte

- 3 buc. Ouă

- 80 g Unt

- 160 g Făină

- 130 g Cașcaval sau după preferințe


ETAPE:

1. Se pune laptele cu untul la fiert. Când dă în clocot se adaugă toată făina și se amestecă împreună cu o lingură de lemn până ce aluatul se desprinde de pe lingură.

2. Se ia de pe foc, iar când s-a răcit se adaugă cașcavalul ras și rând pe rând ouăle.

3. Cu o linguriță se pun într-o tavă unsă mici biluțe de aluat cu distanță între ele.

4. Cuptorul se încălzește din timp, iar mai apoi adăugați tava și lăsați la copt la foc iute.

5. Când scoateți gogoșile din cuptor mai radeți cașcaval peste ele cât sunt încă fierbinți.

Poftă bună!

 

Colțunași cu brânză. O rețetă cu care să îi impresionezi pe cei dragi

Colțunași cu brânză, rețeta pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente și spor. O rețetă cu care să îi impresionezi pe cei dragi? Ce spui de colțunași cu brânză. Se servesc cu dulceață sau cu marmeladă. 

Timp de preparare: 15 minute        

Timp de gătire: 20 minute          


INGREDIENTE

Ingrediente aluat

- 2 buc. Ouă

- 2 linguri Apă

- 1 praf Sare

- Făină cât cuprinde (vezi la preparare)

Ingrediente umplutură

- 300 g Brânză dulce de vaci

- 1 buc. Ou

- 5 linguri Zahăr după gust

- 1 praf Sare

- 1 buc. Lămâie se folosește doar coaja

- 2 linguri Griș


ETAPE DE PREPARARE

1. Pentru a face aluatul, se amestecă totul până iese un aluat potrivit de tare.

2. Se întinde o foaie, două (în funcție de aluat), subțire și se taie sub formă de pătrățele medii.

3. Pentru a face umplutura, se amestecă toate ingredientele și se umplu pătrățelele făcute anterior, se împăturesc și se lipesc apăsând cu degetul pe margine sau cu furculița.

4. Colțunașii se pun la fiert în apă cu un praf de sare.

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel