Descoperă câteva reţete de prăjituri delicioase de casă, pe care le poţi pregăti uşor şi rapid.
Ce ai alege dintre următoarele prăjituri de casă?
1. Prăjitură cu dovleac copt
Această prăjitură nu este recomandată doar pentru sezonul rece, ci de fiecare dată când simți nevoia de acest preparat aromat și gustos.
Ingrediente:
400 g de piure de dovleac copt
150 g de zahăr brun
150 ml de ulei
2 ouă
Coaja rasă de la o lămâie
O lingură de esenţă de vanilie
1-2 linguriţe de scorţişoară
300 g de faină
Un plic de praf de copt
Un vârf de sare
Prepară piureul de dovleac. Taie-l în bucăți mici și scoate semințele dovleacului. Pune bucățile pe o hârtie de copt și introdu-le în cuptor pentru o ora, până când vezi că intră ușor furculița în ele.
Îndepărtează coaja și pune dovleacul în mixer, până când obții un piure cremos și fin.
Apoi treci la pregătirea prăjiturii. Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă rotundă cu făină și unt.
Între timp, amestecă piureul de dovleac cu ouăle, zahărul brun, uleiul și cu aromele. Amestecă bine cu un tel. Pune și făina, praful de copt și sarea. Mixează bine, până când se încheagă compoziția. Toarnă această compoziție în tavă și pune totul la cuptor cel puțin 45 de minute, până când se taie ușor.
2. Fursecuri gustoase de casă
Ingrediente pentru 30-40 de fursecuri:
180 g de unt moale
280 g de făină
Un ou
100 g de zahăr pudră
O păstaie de vanilie
O linguriţă coajă rasă de lămâie
Un vârf de sare
Ingrediente pentru decor: cireșe confiate/ciocolată albă sau neagră/fulgi de ciocolată/bombonele
Le poţi pregăti oricând îţi doreşti, chiar și în acest weekend!
Pentru această reţetă, poţi folosi fie pistolul pentru biscuiţi, fie formele clasice pentru fursecuri.
Se adaugă untul moale în mixer, apoi zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie, păstaia de vanilia şi mixezi, până obţii o compoziţie omogenă.
Pune şi oul, până se integrează în crema omogenă, apoi adaugă făină, până ai un aluat cremos cu consistenţă densă.
După ce aluatul este gata, utilizează formele pentru fursecuri, în funcţie de preferinţe şi adaugă-le în cuptor, în tava. Înainte de a le introduce în cuptor, nu uita de ingredientele cu care poţi orna fursecurile: bombonele, perle de zahăr sau cireşe confiate, care le vor oferi un gust nemaipomenit. De îndată ce fursecurile s-au copt, se pot consuma calde sau reci, cu un pahar cu lapte.
3. Prăjitură cu lapte și smântână
Ingrediente:
300 ml de lapte
3 gălbenușuri (58-60 grame)
70 de grame de zahăr
1 pliculeț de zahăr vanilat (10 grame)
350 de grame de smântână fermentată
20 de grame de gelatină instant
Turnați 100 ml de lapte peste gelatină, amestecați și o lăsați la umflat.
Pregătiți forma din timp. Noi am folosit o cutie din carton de sub lapte, în care am tăiat o gaură dreptunghiulară. Dacă aveți o formă din silicon, folosiți-o, este foarte comodă. Transferați gălbenușurile într-o crăticioară cu fund gros, adăugați zahăr și amestecați cu furculița.
Turnați laptele rămas, amestecați, puneți cratița la foc mediu spre mare, amestecați compoziția continuu și o aduceți până la punctul de fierbere. Ea se va îngroșa puțin treptat, iar de îndată ce începe să fiarbă și apar bulele specifice, o puteți lua de la foc.
Adăugați gelatina umflată și amestecați foarte bine cu telul, spatula sau lingura, până se topește complet. Compoziția trebuie să fie omogenă, o lăsați să se răcorească.
Amestecați smântâna cu zahăr vanilat, o transferați în cratița cu gelatină și amestecați din nou foarte bine, până compoziția capătă o consistență omogenă și netedă. Opțional, puteți adăuga bucăți de fructe.
Turnați compoziția în formă, o acoperiți cu folie de plastic și o dați la frigider pentru 2-3 ore, până se prinde. Tăiați atent forma cu foarfeca și eliberați desertul. Decorați desertul delicat după preferințe
Vezi și: Chec pufos. Rețeta economică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News