Rețete care te ajută să combați răceala cu ingrediente naturale. Încearcă-le și tu!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Iată câteva rețete care, prin ingrediente bogate în vitamine și antioxidanți, te ajută să-ți susții imunitatea și să combați simptomele răcelii.

Rețetele bogate în legume verzi, citrice și miere oferă un aport esențial de vitamine și antioxidanți, susținând imunitatea. Supe calde și smoothie-uri cu fructe proaspete ajută la hidratarea organismului și la calmarea gâtului iritat. Preparatele cu ghimbir și lămâie pot stimula circulația și pot accelera procesul de vindecare.

Brioșe cu Cartof Dulce, Spanac și Feta

Ingrediente

  • 150g făină albă
  • 160g făină integrală
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 40g frunze de spanac baby, aburite și tocate
  • 2 cepe verzi, tăiate fin
  • 100g brânză feta, sfărâmată
  • 2 ouă, bătute
  • 190g iaurt grecesc simplu
  • 125g porumb cremos din conservă
  • 1 cană piure de cartof dulce
  • 50g unt, topit
  • 20g parmezan ras

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200°C (sau 180°C pentru cuptoarele cu ventilație). Unge ușor o tavă de brioșe cu 12 forme. Cerne făina și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Adaugă spanacul, ceapa și jumătate din feta. Într-un alt bol, combină restul ingredientelor și amestecă bine. Incorporează ușor amestecul umed în cel uscat până la omogenizare. Pune amestecul în formele pregătite și presară restul de feta deasupra. Coace timp de 25-30 de minute, până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

Bucate simple și savuroase pentru o imunitate de fier. Sunt ideale pentru sezonul rece!

Smoothie Verde cu Avocado

Ingrediente

  • 1 avocado, curățat și fără sâmbure
  • 60g spanac baby
  • 1 castravete libanez, tocat grosier
  • 1 banană
  • 400ml lapte
  • 1 lămâie, cu coaja rasă, curățată și tocată fin
  • 125g iaurt natural
  • 1 cană de gheață

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până obții o consistență fină. Împarte compoziția în mod egal în 3 pahare și presară deasupra coajă de lămâie.

Dovleac Copt, Varză de Bruxelles și Prosciutto cu Ou

Ingrediente

  • 800g dovleac
  • Spray de gătit cu ulei de măsline
  • 350g varză de Bruxelles, tăiată pe lungime în jumătăți
  • 2 cepe roșii, tăiate în felii subțiri
  • 100g prosciutto
  • 3 ouă fierte tari
  • 80ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurițe miere
  • 2 lingurițe muștar cu boabe
  • 1/4 cană nuci prăjite, tocate grosier
  • Frunze de pătrunjel, pentru servit
  • Sare de mare și piper proaspăt măcinat, pentru condimentat

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt. Scoate semințele și coaja dovleacului și taie-l în bucăți de 3 cm. Pune dovleacul, varza de Bruxelles și ceapa pe prima tavă, stropește-le cu spray-ul de ulei de măsline și asezonează cu sare și piper. Pune prosciutto pe cealaltă tavă și coace-le pe ambele timp de 15 minute sau până când devin aurii. Lasă-le să se răcească pe tavă. Rupe prosciutto în bucăți și amestecă-l într-un bol mare cu dovleacul, varza de Bruxelles și ceapa. Transferă pe un platou. Taie ouăle în sferturi și așază-le peste legume. Într-un bol mic, amestecă uleiul, sucul de lămâie, mierea și muștarul. Asezonează cu sare și piper, apoi stropește salata cu dressingul obținut și presară deasupra nucile și pătrunjelul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel