Iată câteva rețete care, prin ingrediente bogate în vitamine și antioxidanți, te ajută să-ți susții imunitatea și să combați simptomele răcelii.
Rețetele bogate în legume verzi, citrice și miere oferă un aport esențial de vitamine și antioxidanți, susținând imunitatea. Supe calde și smoothie-uri cu fructe proaspete ajută la hidratarea organismului și la calmarea gâtului iritat. Preparatele cu ghimbir și lămâie pot stimula circulația și pot accelera procesul de vindecare.
Brioșe cu Cartof Dulce, Spanac și Feta
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200°C (sau 180°C pentru cuptoarele cu ventilație). Unge ușor o tavă de brioșe cu 12 forme. Cerne făina și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Adaugă spanacul, ceapa și jumătate din feta. Într-un alt bol, combină restul ingredientelor și amestecă bine. Incorporează ușor amestecul umed în cel uscat până la omogenizare. Pune amestecul în formele pregătite și presară restul de feta deasupra. Coace timp de 25-30 de minute, până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Bucate simple și savuroase pentru o imunitate de fier. Sunt ideale pentru sezonul rece!
Smoothie Verde cu Avocado
Ingrediente
Mod de preparare
Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până obții o consistență fină. Împarte compoziția în mod egal în 3 pahare și presară deasupra coajă de lămâie.
Dovleac Copt, Varză de Bruxelles și Prosciutto cu Ou
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt. Scoate semințele și coaja dovleacului și taie-l în bucăți de 3 cm. Pune dovleacul, varza de Bruxelles și ceapa pe prima tavă, stropește-le cu spray-ul de ulei de măsline și asezonează cu sare și piper. Pune prosciutto pe cealaltă tavă și coace-le pe ambele timp de 15 minute sau până când devin aurii. Lasă-le să se răcească pe tavă. Rupe prosciutto în bucăți și amestecă-l într-un bol mare cu dovleacul, varza de Bruxelles și ceapa. Transferă pe un platou. Taie ouăle în sferturi și așază-le peste legume. Într-un bol mic, amestecă uleiul, sucul de lămâie, mierea și muștarul. Asezonează cu sare și piper, apoi stropește salata cu dressingul obținut și presară deasupra nucile și pătrunjelul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News