Dr. Radu Țincu: În camera de gardă s-au adus tărgile de război. Dacă nu facem ceva vom ajunge la 4.000 de oameni la ATI

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Radu Țincu: În camera de gardă s-au adus tărgile de război. Dacă nu facem ceva vom ajunge la 4.000 de oameni la ATI / Foto: Pixabay
Radu Țincu: În camera de gardă s-au adus tărgile de război. Dacă nu facem ceva vom ajunge la 4.000 de oameni la ATI / Foto: Pixabay

Doctorul Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca București, spune că, dacă nu vor fi luate măsuri restrictive urmările vor fi catastrofale.

 

Doctorul Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca București, a declarat că dacă nu vor fi luate măsuri restrictive mai drastice, România ar putea ajunge, în lunile noiembrie-decembrie, la 4.000 de oameni la ATI și 1.000 de morți pe zi. Această avalanșă  de pacienți ar bloca sistemul medical, susține medicul.

„Poate ar fi trebuit măsuri mai blânde la sfârșitul lui august, început de septembrie, pentru a preveni un astfel de val. Acum, altă soluție nu exista, decât restricții. Când lunea impunea lockdown, noi ne relaxam. Azi s-au vaccinat mulți români, dar a fost prea târziu. Au murit oameni. E nevoie de 3-4 săptămâni de carantinare care să scadă transmiterea virusului. Dacă actualele măsuri sunt respectate este suficient. Respectarea acestor măsuri sanitare ține de fiecare în parte, iar mai apoi autoritățile să supraveghere. Cei cu afaceri trebuie să supravegheze clienții. Dacă nu respectăm restricțiile este greu. Undeva în noiembrie-decembrie putem ajunge la 4.000 de pacienți la ATI și 1.000 morți pe zi. Capacitatea totală ATI, în România, este de 4.000 de paturi, deci, vom bloca tot sistemul național. Dincolo de această responsabilitate socială, e nevoie de un pact de neagresiune politică. Pandemia nu mai poate fi politizată, iar oamenii politici să fructifice această pandemie.

"În camera de gardă s-au adus tărgile de război"

Nu am văzut o asemenea avalanșă de oameni. În camera de gardă s-au adus tărgile de război pentru ca oamenii să nu stea pe jos. A trebuit să intubăm un tânăr de 29 de ani. A fost un moment foarte greu, când vezi oameni atât de tineri în stare gravă.

OMS este îngrijorată de ce s-a întâmplat la noi și a zis că terminăm imunizarea în 2 ani și jumătate. Trebuie să ne imunizăm în cel mult 6-8 luni, nu în 3 ani, pentru că avem de-a face cu o diluție. Am vaccinat doar 20% din omenii peste 80 de ani, iar vârstnicii dezvoltă forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel