Puterea nebănuită a tăcerii. Cum să îți controlezi emoțiile și reacțiile

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Există o putere în tăcere și reținere. Aceasta nu este o slăbiciune, ci o expresie necuantificabilă a puterii.

O manifestare puternică de caracter și forță este să nu cedezi la fiecare cuvânt sau acțiune care ți se aruncă. Pentru a fi o persoană de acest fel, trebuie să stăpânești arta de a nu reacționa. De ce este important acest lucru? De ce trebuie stăpânit? Mai întâi, trebuie să recunoști emoțiile extreme și să amâni reacțiile impulsive atunci când ies la suprafață.

Iată câteva sfaturi pentru a deveni mai rezervat!

Numărare chimică

Primul pas pentru a fi mai rezervat este să fii ancorat în momentul prezent, respirând încet. Există o tendință de a fi luat de valul emoțiilor care ne inundă mintea atunci când auzim anumite cuvinte sau primim anumite acțiuni, dar luând o secundă pentru a face o contorizare în minte ajută enorm. Psihologii se referă la acest lucru ca o „numărare chimică” de la 1 la 10, apoi de la 10 la 1. Practicarea acestor contorizări ajută la calmarea nervilor și la păstrarea controlului asupra impulsurilor.

Găsește-ți rădăcinile

Gândește-te la întrebările potrivite și identifică ce te declanșează cu adevărat. Uneori, când cineva face sau spune ceva pentru a provoca o reacție din partea ta, de cele mai multe ori nu este vorba despre ceea ce au spus sau făcut, ci despre ceva din interiorul tău. Când te simți ofensat, întreabă-te: este acesta un motiv valid pentru a mă face să acționez împotriva caracterului meu sau doar caut un motiv pentru a ventila resentimente interioare?

Eliberează furia sau stresul reținut

Conform unui psiholog, furia acumulată sau cea care nu a fost exprimată poate afecta sănătatea mentală și fizică. De aceea este important să identificăm, adresăm, validăm și să trecem peste aceste sentimente. Cu cât ținem mai mult în noi stresul, furia sau resentimentele, cu atât sunt mai mari șansele să iasă la suprafață în momente neașteptate.

Ce reprezintă falsa dragoste? Psiholog: "Iubirea impusă are o hibă!”

Cunoaște consecințele

Un motiv important pentru care mulți nu înțeleg puterea reținerii este că nu văd sau nu înțeleg consecințele reacțiilor necalculate. Când îți iei un moment să discerni rezultatele unei reacții impulsive, poate preferi să rămâi calm și să te ridici deasupra situației.

Empatie

O tehnică supremă pentru a stăpâni arta de a nu reacționa este să fii plin de dragoste și empatie. Când inima ta este abundentă de iubire și empatie, devine dificil să te simți jignit, deoarece vezi dincolo de acțiunile lor și observi intențiile din spatele acestora.

Beneficiile de a nu reacționa

De ce ar trebui să stăpânești arta de a nu reacționa? Îți permite să fii invincibil. Dacă cineva te provoacă în mod deliberat pentru a obține o reacție în folosul său, rămânând nepăsător, este mai puțin probabil ca aceștia să continue să folosească acea tactică împotriva ta. Vei lua decizii mai bune, vei avea relații mai puternice și vei putea să te concentrezi pe lucrurile care contează cu adevărat, fără să fii distras de negativitatea altora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel