Putem păcătui în vise? Preot: Da, însă totul depinde doar de cum gestionezi situația!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

Michael Schmitz, preot catolic, ne explică modul prin care visele pe care le avem devin un păcat. Iată ce ne spune!

Uneori ne putem trezi dintr-un vis și ne putem simți atât de vinovați. Ne gândim: „Doamne Dumnezeule, asta trebuie să fie un păcat. Asta trebuie să fie rău.”

Putem recunoaște că există unele lucruri care ne vin în minte, fie că suntem treji sau dormim, care sunt involuntare și, da, pot fi destul de întunecate. Gândurile intruzive, corect? Uneori acestea apar când dormim.

Un lucru de știut despre gândurile intruzive este că, doar când cooperezi cu ele sau dacă le îngădui, vor fi păcate. De ce? Iată ce știm despre păcat: Păcatul nu este o greșeală, păcatul nu este un accident, păcatul nu este doar ceva întunecat care trece prin mințile noastre. Păcatul este atunci când spunem: „Dumnezeule, știu ce vrei Tu, nu-mi pasă, eu vreau ce vreau eu.”

Așadar, există trei aspecte ale fiecărui păcat:

  • În primul rând, există acțiunea în sine sau obiectul ales.
  • În al doilea rând, ține de cunoașterea noastră, cum ar fi „știu că acesta este un păcat”.
  • În al treilea rând, are legătură cu consimțământul voinței noastre, cum ar fi „liber aleg să fac asta oricum”.

Așadar, când vine vorba de păcate, ele nu sunt greșeli. De fapt, asta este natura viselor. Se spune că sunt subconștiente sau sunt gânduri inconștiente. Ele sunt mințile noastre, dar nu mințile noastre într-un loc liber. Nu putem alege liber în visele noastre și, de asemenea, în unele moduri, nu putem cunoaște complet.

Cum te poți lupta cu un demon? Fii protejat spiritual!

Nu suntem capabili să păcătuim în visele noastre. Acum, în același timp, s-ar putea să fii tulburat de visul tău și să te gândești: „Cum ar fi putut acel gând să intre în creierul meu?” Apoi trebuie să ne oprim și să ne întrebăm: „Ok, ce făceam înainte să adorm? În timpul orelor când eram treaz, când eram conștient, când aveam voință liberă, la ce îmi expuneam creierul? La ce îmi expuneam mintea?” S-ar putea să răspunzi: „Nu, nimic, doar lucruri normale, nimic întunecat, nimic potențial rău, nimic care să fie măcar o ocazie apropiată de păcat.”

Acum, visul în sine nu ar fi păcatul, dar visul ar putea revela că, în timpul orelor când ești treaz, nu faci întotdeauna cele mai bune alegeri. În timpul când suntem treji, când ne putem folosi efectiv intelectul, atunci când ne folosim efectiv voința și putem spune: „Ok, Doamne, cu ce vreau să-mi formez mintea? Cu ce vreau să-mi umplu inima?”

„Dacă mă expun la gunoi, atunci are sens că ceea ce găsesc în inima mea este gunoi, dar dacă mă expun la adevăr, la bine, la frumos, la orice este excelent, la orice este minunat, la orice este pur, toate lucrurile bune de care suntem înconjurați, atunci, în visele mele, ceea ce voi găsi sunt acele lucruri. De fapt, îmi amintesc că am auzit acest sfat foarte bun: înainte să te culci, pur și simplu roagă-te: 'Doamne, fii cu mine în timp ce dorm.' Aceasta este una dintre rugăciunile pe care am fost învățat să le spun ca și copil: 'Acum mă culc, rog pe Domnul sufletul meu să-l păzească', dar, de asemenea, există Tatăl nostru. Există, de asemenea, această rugăciune numită rugăciunea Sfântului Mihail Arhanghelul, care poate fi doar o oportunitate incredibilă de a spune: 'Ok, de fapt, Sfântul Mihail, prin mijlocirea ta, ca Dumnezeu să mustre pe cel rău și ca eu să fiu protejat toată noaptea.' Indiferent de situație, visele nu sunt păcate.” spune preotul.

Găsești alinare atunci când visezi o rudă decedată? Oprește-te! Sunt spirite cu planuri malefice!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel