Frunzele de dafin nu sunt doar aromate și folosite pentru mâncăruri gustoase, ci au și o întrebuințare practică. Iată de ce merită să le plasezi în frigider.
Frunzele de dafin sunt adesea puse în frigider pentru a contribui la conservarea alimentelor și pentru a oferi un anumit gust și aromă acestora. Iată câteva motive să o faci.
Proprietăți antimicrobiene
În primul rand, frunzele de dafin conțin uleiuri esențiale cu proprietăți antimicrobiene, antifungice și antibacteriene. Așezarea lor în frigider poate ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor și a mucegaiului pe alimente.
Aromă plăcută
Frunzele de dafin au o aromă distinctă și categoric, plăcută. Ele pot oferi un gust subtil și un miros îmbietor alimentelor depozitate în frigider, ajutând la mascatul unor mirosuri neplăcute. Așa că merită să încerci acest truc!
Condimentul perfect în funcţie de zodia ta! Ce gust preferi să aibă mâncarea ta?
Respingerea insectelor
Dafinul are unele proprietăți care pot respinge insectele dăunătoare. Așadar, plasarea frunzelor de dafin în frigider poate contribui la protejarea alimentelor de posibilele apariții ale insectelor.
Prevenirea îmbătrânirii rapide a alimentelor
Totodată, frunzele de dafin pot contribui la încetinirea proceselor de oxidare și îmbătrânire a alimentelor, astfel încât acestea să se păstreze proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
English Breakfast. Rețeta faimoasă de mic dejun englezesc
Sunt folosite în mod tradițional
În anumite culturi și bucătării tradiționale, frunzele de dafin sunt adesea folosite în procesul de conservare a alimentelor. Ele sunt considerate ideale atât în ceea ce privește gustul, cât și conservarea.
Multe persoane consideră că adăugarea frunzelor de dafin în frigider este o practică utilă pentru a îmbunătăți aroma alimentelor și a le păstra proaspete mai mult timp.
Poți fi interesat și de: Zacusca LENEȘULUI. Cum faci zacuscă fără coacere, rețetă simplă, pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News