Kremlinul, prin vocea lui Dmitry Peskov, salută propunerile făcute de Elon Musk pentru "pacea din Ucraina".
Kremlinul a salutat propunerea de marţi a lui Elon Musk, care a sugerat un posibil acord de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, după ce Kievul l-a criticat pe Musk pentru termenii propunerii, despre care acesta a transmis că favorizează Rusia.
"Este foarte constructiv că cineva ca Elon Musk caută o soluţie paşnică de a ieşi din această situaţie", a declarat Dmitri Peskov reporterilor, în cadrul unei conferinţe telefonice. "Comparativ cu numeroşi diplomaţi profesionişti, Musk încă mai caută moduri de a se ajunge la pace. Şi ajungerea la pace fără a îndeplini condiţiile Rusiei este absolut imposibilă", a adăugat el.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns propunerii lui Musk prin propriul său sondaj pe Twitter, în care a întrebat: "Care @elonmusk vă place mai mult? Cel care susţine Ucraina (sau) cel care susţine Rusia."
De marţi, de la ora 10:30 GMT, sondajul lui Musk a strâns mai mult de 2,5 milioane de voturi, dintre care 60% se opun propunerii. Moscova a fost întotdeauna deschisă negocierilor pentru încheierea conflictului, a adăugat Peskov. El a criticat noul decret ucrainean, semnat de Zelenski, marţi, care susţine că Ucraina nu va negocia direct cu Putin pentru a încheia conflictul, scrie Rador.
Moscova consideră că dacă Kievul respinge negocierile, conflictul din Ucraina nu se va termina. Putin are așteptări de la Zelenski sau de la „viitorul președinte”
Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, a făcut pe Twitter mai multe declaraţii care au şocat. Acesta a spus că Crimea aparţine Rusiei, a propus refacerea referendumurilor de anexare a regiunilor din Ucraina, dar sub supravegherea ONU, şi afirmă că Ucraina nu are şanse să câştige războiul cu Rusia.
Iniţial, Elon Musk a venit cu un sondaj către urmăritorii său, în care a scris că "cel mai probabil aşa se va termina totul, se mai pune doar problema numărului de morţi până atunci".
"Pacea dintre Rusia şi Ucraina:
- Refacerea alegerilor din regiunile anexate sunt supravegherea ONU. Rusia se retrage dacă asta e dorinţa oamenilor.
- Crimea devine formal parte din Rusia, aşa cum a fost încă din 1783, până la greşeala lui Hruşciov.
- Alimentarea cu apă în Crimea, asigurată.
- Ucraina rămâne neutră", s-a arătat în tweetul lui Elon Musk, în care acesta şi-a invitat urmăritorii să răspundă cu DA sau NU la propunerile sale.
Rezultatele votului până la ora publicării materialului sunt covârşitoare. Din peste 1,2 milioane de voturi, 36,8% au fost cu DA, iar 63,2% cu NU.
Ulterior, Elon Musk a revenit pe Twitter şi a spus că "să încercăm altfel. Voinţa oamenilor din Donbas şi Crimea ar trebui să decidă dacă aceste regiuni sunt parte din Ucraina sau Rusia.
Rusia face acum mobilizare parţială. Vor trece la mobilizare totală, dacă vor simţi că Crimea este în pericol. Numărul morţilor de ambele părţi va fi uriaş. Rusia are de trei ori populaţia Ucrainei, aşa că victoria Ucrainei este greu de obţinut. Dacă vă pasă de oamenii din Ucraina, căutaţi pacea".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News