PRIMA profeție Biblică a fost spusă sub forma unui blestem. Totul pornește de la faptele lui Adam și Eva!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Profeții
Freepik.com
Freepik.com

Prima profeție biblică și șoapta necesității unui Mesia sunt rostite în Geneza 3:15 după ce Adam și Eva au ales să urmeze vocea Înșelăciunii în locul vocii Adevărului.

Cel rău le-a promis că li se vor deschide ochii și vor fi ca Dumnezeu, vor cunoaște binele și răul (Geneza 3:5). Așa s-a întâmplat, dar nu aveau nicio idee cum ar fi să cunoască atât binele, cât și răul. Ei cunoscuseră doar binele. Nu aveau nicio experiență cu răul.

Nu aveau niciun punct de referință pentru a determina prețul a ceea ce tocmai achiziționaseră. În mod înșelător, cel rău a omis să le spună că noua lor cunoaștere avea un preț mare, unul pe care nu-l puteau plăti, anume moartea.

Acest nou și necunoscut mod de viață pe cont propriu, numit păcat, i-a îndepărtat de Dumnezeu, care este sursa vieții. Deși nu au murit imediat într-un mod fizic, au murit spiritual. Iar corpurile lor urmau acum să fie supuse unei degradări lente care duce la moarte și decădere. Ochii lor au fost acum deschiși la goliciunea și lipsa lor.

Șarpele era vizibil tăcut și neajutorat în timp ce ei se grăbeau să improvizeze acoperirea sentimentului lor de vulnerabilitate și expunere extremă cu frunze de smochin insuficiente. Alte sentimente noi și neplăcute le veneau: frica și o reacție instinctivă de a se ascunde de sursa lor de viață când Dumnezeu venea să se întâlnească cu ei în răcoarea zilei.

Împreună cu noile impulsuri de a se acoperi și ascunde, a venit impulsul de a învinui: „Femeia pe care mi-ai dat-o să fie cu mine, ea mi-a dat din pom și am mâncat”, a spus Adam (Geneza 3:12). „Șarpele m-a înșelat și am mâncat”, a spus Eva (Geneza 3:13).

Și astfel, o traiectorie a păcatului, separării, acoperirii, ascunderii și învinuirii a fost pusă în mișcare pentru rasa umană. Întunericul acestor dinamici este simțit de toți cei care sunt născuți din Adam. Primul care a primit consecințe pentru această trădare cosmică a fost șarpele. C

Din prima blestemare a celui rău, întrupat în șarpe, vine una dintre primele șoapte ale Mesiei, prima profeție biblică.

Domnul Dumnezeu a zis șarpelui: Pentru că ai făcut aceasta, blestemat ești între toate animalele și între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău vei merge, și țărână vei mânca în toate zilele vieții tale. Voi pune dușmănie între tine și femeie, și între sămânța ta și sămânța ei; Acesta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei zdrobi călcâiul.

Istoria tarotului. Cum au ajuns niște cărți de joc să fie un instrument pentru practicarea magiei?

Consecințele lui Adam au fost inversate în Hristos, Mesia cel mult așteptat. Ceea ce a fost sugerat în Geneza 3:15 ajunge la împlinire prin viața, moartea și învierea lui Hristos. Dar și în lucrarea pe care o face în inimile celor care Îl urmează. Când Dumnezeul păcii domnește în inimile noastre, El continuă să dea o lovitură de moarte decisivă lucrării lui Satana în propriile noastre vieți. El zdrobește domnia tiranică a Satanei sub picioarele noastre pe măsură ce ne transformă pentru a fi restauratori ai imaginii Sale. Rolul Mesiei face toate acestea posibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel