Iată ce feluri de pizza poți să pregătești acasă și care este ingredientul de care ai nevoie.
Ți-e poftă de o pizza pregătită în casa? Iată cum poți face pizza cu spanac!
Pizza cu spanac și ricotta:
Ingrediente
Aluat pentru pizza
200g de frunze de spanac proaspăt
1 cățel de usturoi, tocat
200g de brânză ricotta
100g de brânză mozzarella, rasă
Sare și piper după gust
Oțet balsamic (opțional)
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Spălați și scurgeți bine frunzele de spanac. Încălziți o tigaie cu puțin ulei de măsline și căliți usturoiul tocat până devine aromat. Adăugați frunzele de spanac și gătiți-le până se înmoaie și se micșorează. Întindeți aluatul pentru pizza pe o tavă și întindeți ricotta uniform peste aluat. Adăugați spanacul călit pe deasupra, apoi presărați brânza mozzarella. Condimentați cu sare și piper după gust. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când crusta este rumenită și brânza topită. Opțional, turnați puțin oțet balsamic peste pizza înainte de a o servi.
Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?
Pizza cu spanac și feta
Ingrediente
Aluat pentru pizza
200g de frunze de spanac proaspăt
100g de brânză feta, sfărâmată
1 ceapă roșie, feliată subțire
1 lingură de ulei de măsline
Sare și piper după gust
Oregano uscat (opțional)
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa roșie până devine moale și transparentă. Adăugați frunzele de spanac și gătiți-le până se înmoaie. Întindeți aluatul pentru pizza pe o tavă și distribuiți uniform amestecul de spanac și ceapă. Presărați brânza feta deasupra și condimentați cu sare, piper și oregano, dacă doriți. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când crusta este rumenită și brânza topită.
Rețete rapide și delicioase pentru weekend
Pizza cu spanac și ciuperci
Ingrediente
Aluat pentru pizza
200g de frunze de spanac proaspăt
200g de ciuperci feliate
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, tocați
100g de brânză mozzarella, rasă
50g de parmezan ras
1 lingură de ulei de măsline
Sare și piper după gust
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii. Adăugați ciupercile și gătiți-le până se înmoaie și își pierd apa. Adăugați frunzele de spanac și gătiți-le până se înmoaie. Întindeți aluatul pentru pizza pe o tavă și distribuiți uniform amestecul de spanac, ceapă și ciuperci peste acesta. Presărați brânza mozzarella și parmezanul deasupra și condimentați cu sare și piper. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când crusta este rumenită.
Aceste rețete vor fi cu siguranță apreciate de iubitorii de pizza și de fanii spanacului. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News