Prăjitura "Durere de cap". O rețetă simplă și inedită, perfectă pentru orice ocazie. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!
Cu prăjitura "Durere de cap" nu poți da greș la niciun eveniment, atunci când vrei să-ți surprinzi invitații sau persoanele dragi. Iată rețeta:
Blat
6 Albuș ou
150 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
2 linguri Făină
1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 g Nuci măcinate
4 Gălbenuș ou
Cremă
200 g Unt
2 linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 g Zahăr pudră
50 g Nuci
Glazură
1/2 cană Apă
6 linguri Zahăr
3 linguri Cacao
50 g Unt
Pentru Blat:
1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Pentru Cremă:
1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.
4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.
Pentru Glazură:
1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.
3. Prăjitura se lasă la răcit, potrivit DC NEWS.RO.
150 gr unt
250 gr făină
150 gr zahăr pudră
1 ou
1 linguriță praf copt
esență vanilie
1. Untul moale (la temperatura camerei) se bate cu zahărul pudră până devine cremos.
2. Se adaugă oul și se mixează până compoziția devine omogenă.
3. Ulterior, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine pentru omogenizare.
4. Se acoperă bolul cu aluat cu folie și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dacă vă grăbiți, îl puteți pune la congelator timp de 10 minute.
5. După ce a stat la rece, aluatul se pune pe o suprafață pe care se pune făină înainte și se frământă bine până se obține o bilă de aluat compactă. Puteți să mai adăugați făină, până aluatul devine ca plastelină.
6. Se întinde o foaie, nu foarte groasă, și se începe decuparea cu diverse forme.
7. Se așează în tavă și se pun la cuptorul preîncălzit. Se lasă în cuptor timp de 10 - 15 minute, până se rumenesc pe fund.
După ce le scoateți din cuptor, le puteți decora cu creioane speciale alimentare, cu glazură făcută în casă sau se pot mânca goale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News